Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planiranje napada na iranske imigrante

Danska pozvala na konzultacije veleposlanika u Iranu

Anders Samuelsen
RITZAU SCANPIX/REUTERS/PIXSELL
31.10.2018.
u 00:15

Naše je stajalište da je iranska obavještajna služba planirala napad u Danskoj, rekao je čelnik PET-a Finn Borch Andersen

Danska je u utorak pozvala na konzultacije svog veleposlanika u Iranu, nakon što je danska policija ranije tijekom dana optužila Teheran za planiranje napada na iranske imigrante u Danskoj.

"To je potpuno neprihvatljivo i vrlo je ozbiljno", rekao je danski ministar vanjskih poslova Anders Samuelsen novinarima u utorak, referirajući se na iranske planove koje je opisala danska obavještajna služba PET.

"To je vrlo jak i vrlo neuobičajen diplomatski korak", rekao je Samuelsen o povlačenju veleposlanika.

Iranski veleposlanik u Kopenhagenu je pozvan u dansko Ministarstvo vanjskih poslova, dodao je Samuelsen.

"Naše je stajalište da je iranska obavještajna služba planirala napad u Danskoj", rekao je čelnik PET-a Finn Borch Andersen ranije na novinskoj konferenciji te je dodao kako je slučaj "ozbiljan".

Meta napada bio je vođa danskog predstavništva Arapskog borbenog pokreta za oslobađanje Ahvaza (ASMLA), rekao je Andersen.

Iransko ministarstvo vanjskih poslova nije bilo odmah dostupno za komentar u utorak, na nacionalni praznik u Islamskoj republici.

Ahvazi Arapi su manjina u Iranu gdje preko polovice stanovništva čine Perzijanci i neki smatraju da se radi o perzijskoj okupaciji te traže neovisnost i autonomiju.

Komentara 4

PL
@ploto@
06:53 31.10.2018.

Ovo je nesumnjivo false flag iz okupirane države Danske koju kontroliraju cionisti. Uvijek rade u svoju korist,a nikad u korist domicilnog naroda države u kojoj žive.Zne se tko su teroristi i tko je njihov mastermind.

CR
CrniP
07:15 31.10.2018.

Zamislite da umijesto ovoga: "danskog predstavništva Arapskog borbenog pokreta" u Iranu postoji "iransko predstavništvo Skandinavskog borbenog pokreta"?!?

TO
Toni70
09:50 31.10.2018.

Naše je stajalište da je iranska obavještajna služba planirala napad u Danskoj, rekao je čelnik PET-a Finn Borch Andersen Tko kaže da Amerika ne zna voditi jaku pravu politiku ? I to eto sad svi pametni u demokraciji znaju daju da su Iranci teroristi a ne Saudiska Arabija . Ko to Turčin prijatelj Putina tvrdi i gdje je problem tu !? Što se čeka tjeraj diplomate doma .. Koko ima pametnih pa misle kako če Amerika glumiti naivnu uvrijeđenu naivčinu i prekinuti ugovor sa Iranom i sankcionirati ga a ostali če joj ga zabiti i ne slušati svoga i gospodara svijeta , te dalje surađivati sa neprijateljom ( naravno Izraela = Amerike & NATO saveza !!) A prijatelji Putina !! Nikako ne vide naivčine kako je prijatelj Putina Assad poslan u kameno doba sad če se malo kasniti da Saudiska krene svoj demokratski put ( javnog masovnog ) naoružanja ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije