Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Danko Končar čeka da sud Vinki Cetinski sjedne na račune

Končar je potkraj 2010. prijavio V. Cetinski zbog “moguće prijevare u poslovanju”. Kazna uključuje zatvor
09. veljače 2011. u 12:00 2 komentara 6 prikaza
\'DR. DANKO KONCAR...... SNIMIO ROBERT FRANK 24.08.2008.....obavezno potpisati NOVI LIST!!!!\'
Foto: Novi list

Multimilijunaš Danko Končar, mogući budući vlasnik hrvatskih brodogradilišta, ne odustaje od toga da se sa svojom dojučerašnjom prijateljicom i najbližom poslovnom suradnicom Vinkom Cetinski obračuna i na sudu.

Svjedoci i pokajnici

Pulska policija još provodi istragu, potvrdio nam je glasnogovornik Valter Opašić, na temelju prijave koju je Končar potkraj prošle godine podnio protiv Vinke Cetinski zbog moguće prijevare.

Uskoro bi i Državno odvjetništvo u Puli moglo pokrenuti istragu barem na temelju jedne od nekoliko prijava koliko ih je Končarov odvjetnički tim podnio. Istražne radnje mogle bi potrajati najmanje šest mjeseci pa se prvo ročište i početak suđenja očekuju potkraj godine.

Dokažu li se sumnje Danka Končara, sud bi mogao “sjesti“ na imovinu bogate obitelji Cetinski, a slijedila bi ovrha. Inače, za djela za koja je prijavljena Vinka Cetinski i još nekoliko osoba moguća je i zatvorska kazna od nekoliko godina.

Prijevara u poslovanju odnosi se na način kupovanja nekretnina u Istri za Končarovu tvrtku “Kermas ulaganja“. Navodno postoje i svjedoci, pokajnici, koji kažu da su se nekretnine kupovale tako da je vlasniku bila ponuđena viša cijena, a potom su prodavatelji razliku cijene vraćali agentu za nekretnine.

Uloženo je približno 110 milijuna eura u zemljišta, ali je poslije Končar posumnjao da sve te nekretnine vrijede mnogo manje.

Razliku cijene u džep

Čak i da Danko Končar odustane od sudskog spora, Državno odvjetništvo, dokaže li se prijava opravdanom, po službenoj dužnosti teretilo bi bivšu hrvatsku političarku, zamjenicu ministra turizma u devedesetima.

Govori se da su se nekretnine kupovale po određenu scenariju – razliku cijene uvijek su vraćali agentu za nekretnine, a navodno je dio novca završio u džepu Vinke Cetinski.

OPAKA BOLEST
Što je virus Zapadnog Nila i kako se prenosi? Bio je koban za glumicu Furlan
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • jankoprekobrda:

    Ma nemojte ljudi gdja Vinka Cetinski je zasluzni clan zlocinacko mafijaske koragnizacije HDZ a oni ne varaju oni ne lazu oni ne kradu, oni ne pljackaju, \"neznam\" zasto su ih prozvali zlocinacko mafijaskom organizacijom?

  • Lujo123:

    Hajd bajiću ODMAH organiziraj koncert u Remetincu na kojem bude familija cetinski pjevala kaj zborno kaj solo svaki ponaosob. Ili im misliš dati jedno dve godine da sve sakriju, pa onda možebitno jedan igrokaz - ko se nije skrio magarac ... prikaži još! je bio? E moj bajiću, bajiću kugo jedna!!!