Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestao

Danielu se izgubio trag 2. kolovoza u turskom turističkom gradu Marmarisu

Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
08.08.2017.
u 12:07

U Tursku je 38-godišnjak iz Zagreba otputovao 25. srpnja. S roditeljima i sestrom bio se dogovorio da će se čuti svaki dan...

Turska policija intenzivno traga za hrvatskim državljaninom Danielom Al-Mahmudijem kojem se u turskom turističkom gradu Marmarisu – iz kojeg se posljednji put javio – izgubio svaki trag. Nitko ne zna što se s njim dogodilo. Naime, kako doznajemo od njegovih prijatelja koji su jako zabrinuti i boje se najgoreg scenarija, Daniel je još 25. srpnja iz Zagreba otputovao u Tursku gdje je trebao provesti godišnji odmor. Kako je planirao, nakon nekoliko dana boravka u Istanbulu, ostatak godišnjeg htio je provesti u poznatom turskom ljetovalištu u gradu Marmarisu.

Mobitel mu je isključen

Autobusom je krenuo u taj grad koji je 800 kilometara udaljen od Istanbula kako bi uživao u pogledu na Sredozemno more. Kako su nam kazali njegovi prijatelji koji su željeli ostati anonimni, u Marmaris je stigao kako je i planirao te je dvije noći odsjeo u hotelu u samom centru Marmarisa i jednu noć u džamiji. Prijateljima je kazao kako stvarno uživa.

I s obitelji i s prijateljima bio je svakodnevno u kontaktu. Posljednji put svima se javio 2. kolovoza ujutro obećavši da će ih navečer opet nazvati s obzirom na to da se s roditeljima i sa sestrom dogovorio da će se čuti svaki dan. Međutim, Daniel se nakon toga više nije javio te mu se izgubio svaki trag.

Mobitel mu je isključen. Prijatelji koji su bili s njim i ostali u Istanbulu, nakon što ga nisu uspjeli kontaktirati ni doći do bilo kakvih informacija o tome zašto im se ne javlja, na društvenim su mrežama, na turskom i na hrvatskom jeziku, objavili obavijest o njegovu nestanku tražeći pomoć i bilo kakvu informaciju o tome gdje bi se mogao nalaziti.

O nestanku 38-godišnjeg Daniela Al-Mahmudija, osim turske policije koja je odmah pokrenula opsežnu istragu i potragu za njim, obaviještene su sve policijske postaje u Turskoj kao i granična policija. Isto tako, obaviješteno je i veleposlanstvo Hrvatske u Ankari te hrvatski konzulat u Istanbulu, koji su u stalnom kontaktu s ministarstvom unutarnjih poslova Turske.

Na naš upit ima li bilo kakvih informacija o nestalom hrvatskom državljaninu Danielu Al-Mahmudiju, iz policije u gradu Marmarisu odgovorili su nam kako se intenzivno radi na slučaju, ali da ga ne mogu komentirati u medijima kako ne bi ugrozili operaciju potrage te su nas uputili na ministarstvo unutarnjih poslova Turske. Ondje su nam rekli samo da će u slučaju bilo kakvih saznanja hrvatsko veleposlanstvo u Ankari biti pravovremeno obaviješteno i nisu željeli ništa komentirati.

Grad turizma i kriminala

Grad Marmaris, u kojem je nestao hrvatski državljanin, lučki je grad i poznata turistička destinacija na mediteranskoj obali. Nalazi se u provinciji Mugla na jugozapadu zemlje, na turskoj rivijeri. Marmaris je atraktivna turistička destinacija, a 2014. godine posjetilo ga je više od 1,65 milijuna turista. Oko 700 tisuća gostiju bili su Britanci, 200 tisuća je bilo Rusa, a više od 30 tisuća posjetitelja došlo je iz arapskih zemalja. Iako je top turistička destinacija Turske, grad Marmaris poznat je i po raznim kriminalnim organizacijama.

Koliko su te kriminalne organizacije jake u tom gradu, dokazuje i činjenica da se u njemu nalazi i najjači odjel za borbu protiv krijumčarenja i organiziranog kriminala, a u taj je grad bio premješten i sam turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan s obitelji u noći pokušaja državnog 
udara.

Komentara 12

Avatar sidhara
sidhara
12:36 08.08.2017.

Pa odakle je taj decko s arapskim prezimenom? Pored turisticke zemlje u kojoj zivi, on ode u Tursku na feriji u najkriminalniju zonu u zemlji?

LI
liliZG
12:53 08.08.2017.

nek pitaju ISIL

IH
iron.hide.54966
14:02 08.08.2017.

Jeste sigurni da je nestao...pogledajte mu fejs profil i tomu sl. , ljudi ne nestaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije