Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTALA

Pobjegla od oca i skrivala se 2452 dana u štaglju 20 metara dalje

25.04.2017  Zagreb-  U selu Ceglje kraj Jastrebarskog pronadjena je nakion sedam godina nestala zena Marica Krlin u staglju svog susjeda Ivana Krlina. Ivan Krlin pred stagljem. Photo: Boris Scitar/Vecernji list
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/8
27.04.2017.
u 15:31

Jesu li svi osim oca znali gdje se Marica skriva? Čuvao je sve njezine dokumente i odjeću

Uključili su termovizijske kamere i krenuli “snimati” drveni štagalj i njegovu okolicu. Nisu željeli ništa prepustiti slučaju. Jer Marica Krlin (39) iz kuće svojih roditelja nestala je sada već davne 2010. godine.

Tog 8. kolovoza u Čegljima pokraj Jastrebarskog bilo je izrazito vruće čak i za to doba godine, ali ni to ni činjenica da je bila nedjelja Maričine roditelje – oca Imbu Krlina i maćehu Anu – nije spriječilo da odu na rad u polje.

Čekala skrivena u kukuruzu

Kada su se vratili, Marice više nije bilo. Pretražili su sve, ali nisu uspjeli doznati kamo je nestala najmlađa od tri kćeri. Kako kazuje njezin otac Imbro, već su se bili pomirili da je možda i preminula. I onda se ovog utorka u rano ujutro u njihovu selu pojavila policija.

Okupili su se pred drvenim štagljem koji se nalazi jedva dvadesetak metara od njihove kuće. Termovizijskom kamerom utvrdili su da je u kući jedna osoba – bila je u poluležećem položaju i izgledalo je kao da u ruci drži novine ili štogod slično i čita. U maloj drvarnici naslonjenoj na štagalj bila je još jedna osoba koja je u tom trenutku cijepala drva. Ispostavilo se da je prva osoba upravo Marica Krlin, koja se sve od tog 8. kolovoza prije sedam godina službeno vodila kao nestala. Druga osoba bio je vlasnik trošnog štaglja, 70-godišnji Ivan Krlin, kod kojeg je, kako nam je sam kazao, Marica cijelo vrijeme svojevoljno živjela.

– Tu nedjelju prije sedam let je došla do mene i rekla mi da ne želi više živjeti s ocem i da mora nekamo pobjeći. Želio sam joj pomoći pa sam ponudio da dođe k meni. Dogovorili smo se da će se, nakon što joj roditelji odu od kuće, sakriti u kuruzu tu kod mog štaglja i onda pričekati da padne noć, nakon čega ću je pustiti u sobu – govori nam Ivan Krlin istodobno nam pokazujući sobičak veličine “tri s dva” metra iz kojeg Marica od trenutka kada je pod okriljem noći kročila u njega nije izašla idućih sedam godina, sve do ovog utorka.

Marica i Ivan proveli su zajedno točno 2452 dana dijeleći ono malo što je Ivan imao – jedan krevet, peć na drva, nekoliko komada posuđa i mali drveni stol. Živjeli su od 920 kuna koliko je mjesečno primao. I tko zna do kada bi Marica Krlin odbijala izaći iz tog sobička te se vodila kao nestala osoba da prije desetak dana jedan mještanin Čegalja iz štaglja nije čuo ženski glas. Pomislio je da bi to možda mogla biti upravo davno nestala Marica te je sve odlučio prijaviti policiji.

Iako zvuči nevjerojatno da nitko od sumještana nije znao gdje je Marica, svi su tvrdili upravo to – da nisu imali pojma da je godinama živjela kod Ivana Krlina.

Sestra im je donosila hranu

– Kaj velite da su ju našli kod Ivana Krlina? Pa kaj vam je, kaj ste ponoreli, pa on jedva hoda, a kamoli da bi ju zarobil u tom štaglju – bile su riječi prvog susjeda čije dvorište gleda na štagalj u kojem je Marica pronađena. Njezin otac Imbro također je odbijao prihvatiti činjenicu da mu je kći sedam godina bez njegova znanja živjela dvije kuće dalje od njega.

– Pa ona je uvijek bila glasna i jaka, bila je sigurno jača od njega, ne bi ju on mogao zadržati da je htjela bilo kamo otići. Osim toga, kad joj nešto nije bilo po volji, uvijek bi glasno vikala – kaže Imbro Krlin, ali njegova supruga ne slaže se s njim.

– Ona je i prije stalno išla njemu, on je dolazil tu na plot, razgovarali su o svemu. Znam da mu je Marica vjerovala, možda je baš zato tamo pobjegla – govori Ana, dok Imbro Krlin istodobno vrti glavom i sebi u bradu mrmlja “kak je to sve potpuno ludo”.

Iako nas je uvjeravao da je u potrazi za svojom kćeri angažirao sve – od “klošara” do različitih vidovnjaka, Ivan Krlin kod kojeg se Marica odlučila sakriti tvrdi da nije istina da nije znao gdje mu je kći.

– Tri dana nakon što je Marica pobjegla Imbro je došao do mene i rekao joj da smjesta ide kući. Nije ga poslušala, a on me od tada više nije pitao za nju.

Maričina sestra Sanja znala je da je Marica tu, čak ju je tu i tamo posjećivala, donosila jajca, orahe, meso – tvrdi Ivan Krlin.

Pitanje je tko je u cijeloj priči u pravu, ali policija u svemu za sada nije otkrila nikakve elemente kaznenog djela.

Komentara 2

Avatar eti
eti
15:41 27.04.2017.

Ivica i Marica 21.stoljeća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije