Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIONICA DUGA 7,9 KM

Svečano otvorenje obilaznice: Plenković i ministri prošetali mostom Ston

Svečano otvorenje Stonske obilaznice
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/26
19.04.2023.
u 16:47

Usprkos brojnim izazovima i poteškoćama, Stonska obilaznica ipak je dovršena na vrijeme da rastereti lokalne ceste ususret sezoni za koju mnogi prognoziraju velike stvari

Dovršetkom Pelješkog mosta prošle godine, mjesta na poluotoku postala su preko noći znatno posjećenija, što je izazvalo gužve na prometnicama koje nisu projektirane za toliki protok vozila zainteresiranih posjetitelja. Kao rješenje tog problema, projektirana je Stonska obilaznica koja je danas svečano otvorena.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti otvorenja Stonske obilaznice. Uz njega, svečanosti su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Novinarka Večernjeg lista Slavica Vuković zabilježila je trenutak kada su premijer Plenković i ministri prošetali mostom Ston.

Stonska obilaznica predstavlja posljednju fazu projekta cestovnog povezivanja južne Dalmacije. Riječ je o najmanjoj dionici projekta, duljine 7,9 kilometara, no zbog činjenice da se sastoji od čak pet objekata, predstavljala je izazov za graditelje koji su njen planirani datum puštanja u promet morali nekoliko puta mijenjati. Naime, na Obilaznici se nalaze dva tunela, Supava i Polakovica, koji su dugi po 1300 metara. Njih povezuje most Ston duljine 485 metara, a osim toga, na dionici se nalaze i dva podvožnjaka.

Usprkos brojnim izazovima i poteškoćama, Stonska obilaznica ipak je dovršena na vrijeme da rastereti lokalne ceste ususret sezoni za koju mnogi prognoziraju velike stvari.

Ključne riječi

Komentara 5

PV
prcko.vita
10:05 20.04.2023.

Dalmaciju izgradio na max. Svako selo ima autocestu. Koprivnica će na primjer još malo da pričeka na brzu cestu, još jedno 50 godina, ali zato će dobiti najveće smetlište u ovom djelu Europe. I onda kaže Plenki da voli podjednako cijelu Hrvatsku.

Avatar tabadjija
tabadjija
15:35 19.04.2023.

Ajmo svaki dio ceste otvarat posebno. Tako ce bit vise otvaranja i ukupni dojam ce bit veci nego to da otvaramo nesto sto smo vec otvorili

BA
barbaizamerike
15:31 19.04.2023.

Zasto su skoro svim politicarima u HR zguzvane hlace?jeli to neki novi trend?ima li tko da mi to objasni?iskreno izgledaju neuredno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije