Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Žuti i narančasti alarm: Moguće su lokalne poplave, olujni vjetar i tuča

Kiša
Armin Weigel/DPA/PIXSELL
13.06.2018.
u 11:06

Oborine su češće u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti više sunčana vremena, osobito poslijepodne.

Promjenljivo, nestabilno i manje toplo, mjestimice kiša i grmljavina, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi; najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 Celzijevih stupnjeva.

VIDEO Nevrijeme u Zagrebu:

Oborine će biti češće u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti više sunčana vremena, osobito poslijepodne. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će puhati slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na južnom dijelu u početku i jugo.

Uz pljuskove, vjetar moguće pojačan, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 13. lipnja.

Meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku. Žuta upozorenja na snazi su za regije Zagreb, Karlovac, Gospić, Rijeka, Knin i Dubrovnik, dok su narančasta na snazi za regiju Osijek i Split.  

– Slijede lokalno izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom i pojačanim vjetrom te moguće tučom. Očekuje se velika količina oborina, a vjerojatnost grmljavine je 80 posto. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – stoji u objašnjenju Meteoalarma.

Kiša
1/19

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije