Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUBI MU SE SVAKI TRAG

Gdje je nestao general ruske vojske? Prvi put u povijesti nije sudjelovao na Putinovoj paradi

Zapovjednik ruske vojske Valerij Gerasimova i ministar vanjskih poslova Sergej Šojgu
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
09.05.2022.
u 17:00

General Gerasimov je krajem travnja osobno otputovao u Ukrajinu gdje je trebao preuzeti operativno i taktičko zapovijedanje ruskom ofenzivom na Donbas iz smjera Izjuma

Na ovogodišnjoj povorci povodom Dana pobjede u Rusiji, primjećena je odsutnost čelnika združenog stožera ruske vojske, generala armije Valerija Gerasimova, tako je ovogodišnja parada postala prva na kojoj se nije pojavio najviše rangirani general ruske vojske.

Kako piše Sky News, spektakl 9. svibnja na Crvenom trgu najvažniji je datum u vojnom kalendaru Rusije pa je očigledan izostanak generala Valerija Gerasimova zapažen. Kremlj se nije oglasio o odsutnosti čelnika združenog stožera, niti je pojasnio razloge njegova nedolaska na proslavu.

Zapovjednik ruske vojske Valerij Gerasimova i ministar vanjskih poslova Sergej Šojgu
1/74

 

General Gerasimov je, podsjećamo, krajem travnja osobno otputovao u Ukrajinu gdje je trebao preuzeti operativno i taktičko zapovijedanje ruskom ofenzivom na Donbas iz smjera Izjuma. Ukrajinski portali, te ruski neovisni portal Angentstvo, početkom svibnja objavili su vijest da je Gerasimov ranjen u Ukrajini te odmah vraćen u Rusiju. Gerasimov je ranjen u Izjumu kod Harkiva gdje ga je poslao Vladimir Putin da bi uspostavio kontrolu nad istokom. Anonimni ruski izvor izvijestio je da je Gerasimov zadobio rane od gelera na gornjem dijelu desne noge, no bez prijeloma kosti. 

- Krhotina je otklonjena, on nije u životnoj opasnosti - kazao je, prenosi Daily Mail. 

VIDEO Dan pobjede u Rusiji: Krenula proslava u Rusiji, na Crvenom trgu pokazat će se najmoćnije oružje

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Croatino
Croatino
17:31 09.05.2022.

Danas malo puhalo u Moskvi, zrakoplovi nisu mogli letjeti a generala uhvatila malo promaja, nista ozbiljno

Avatar Cantor
Cantor
18:23 09.05.2022.

Tko se nije skrio magarac je bio.

LE
Lega133
20:23 09.05.2022.

Da nije u smrbiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije