Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike u Saboru

Građani: Ne dolazite, a primate plaću! Zastupnica: Dođem ujutro, a odlazim navečer

Dan otvorenih vrata u Saboru
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/18
12.10.2014.
u 18:16

Iako je predsjednik Sabora Josip Leko pozvao zastupnike iz svake opcije da dođu na Markov trg razgovarati s građanima, pozivu se uz šefa Sabora odazvalo osam zastupnika.

Sabor je povodom Dana neovisnosti otvorio svoja vrata građanima.

Iako je predsjednik Sabora Josip Leko pozvao zastupnike iz svake opcije da dođu na Markov trg razgovarati s građanima, pozivu se uz šefa Sabora odazvalo osam zastupnika, javljaju 24 sata. Osim Leke na susret s građanima stigla je Gordana Sobol, Daniel Mondekar te Vesna Fabijančić Križanić. HDZ-ove boje branili su Jasen Mesić i Ante Babić, a na druženje su stigle nezavisna Jadranka Kosor i Nansi Tireli (Laburisti) te Željko Šemper (HSU).

"Svaki dan dolazim u Sabor u 8,30, a izlazim navečer"

Građani u svojim pitanjima i komentarima nisu štedjeli zastupnika. - Vi koji ne dolazite u Sabor primate plaću. Ja 22 godine ne primam plaću - kazao je jedan od građana u Sabornici zastupnicima, prenosi HRT.

- Kažete da me niste vidjeli. To ne znači da primam plaću, a ne dolazim. Svaki dan dolazim u Sabor u 8,30, a izlazim navečer - kazala je SDP-ovka Vesna Fabijančić-Križanić. Predsjednica Laburista, Nansi Tireli objasnila je građanima da su zastupnici u Saboru i ponedjeljkom i utorkom kada nema sjednice, već su na odborima i pripremaju materijale za raspravu u srijedu.

Jedna građanka je kazala da je "nisu razuvjerili". Predsjednik Sabora Leko je kazao da se slaže da treba "pojačati utjecaj i kontrolu koju građani provode nad svakom vlasti".

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Marin Tironi/PIXSELL

Komentara 11

DO
doktorica
18:33 12.10.2014.

građani su nezadovoljni njihovim radom,a toga nebi bilo da su plaće i mirovine dostojne čovjeka,baš bi građane bilo briga za njih i stranke,uopće za politiku!

LI
list68
18:45 12.10.2014.

Imaju naši "seljaci" uzrečice, "i krmača radi", ili "vrše praznu slamu". Saborski zastupnici bilo koje stranke se savršeno poklapaju sa tim uzrečicama.

DH
dalibor.hren
19:35 12.10.2014.

Saborski zastupnici bi za vrijeme zasjedanja trebali biti u sabornici!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije