Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dan nakon obračuna u KB Dubravi: Krvav vikao da će mu policija ubiti dijete

31.01.2009.
u 17:23

ZAGREB - Šok koji je Hrvoje J. (34) u petak u pet sati ujutro priuštio liječnicima KB Dubrava ni danas nije bio ništa manji. Ni za vrijeme Domovinskog rata nisu doživjeli ništa slično, a neki od onih koji su radili u smjeni u prvim satima petka potražit će psihološku pomoć. Jednoj je liječnici, kirurginji, puknula tetiva na nozi dok se hrvala s pomahnitalim Hrvojem J. kojeg je policija dovela u bolnicu nakon što je metalnom šipkom udario dva policajca.

Borio se do kraja
- Bilo je to pravo poprište krvavog obračuna! Sreća je u svemu da nitko drugi nije ubijen jer se on borio do kraja. Otimao se nadljudskim naporima a s pištoljem u ruci više mu nitko nije mogao blizu. Kako pomoći čovjeku koji drži pištolj uperen u vas? - prepričao je predstojnik klinike za kirurgiju KB Dubrava docent Leonardo Patrlj.

Prije nego što je nastao kaos liječnici su to jutro, kao i u drugim sličnim situacijama, pregledali pacijenta, napravili standardnu kiruršku obradu, CT glave i ostalo i ne sluteći da će se nešto preokrenuti u pacijentovoj glavi. Policija ga je u bolnicu dovela vezanoga lisicama jer je stvarao nered u automobilu, a liječnici su zatražili da ih skinu kako bi mu dali infuziju. Hrvoje J. iskoristio je situaciju i zgrabio sestru za vrat, iščupao si iglu iz ruke i okrenuo je prema policajcima. Derao se da ima hepatitis i da će ih sve zaraziti. Zgrabio je i škare i krenuo prema policajcu, koji je tada izvadio pištolj i u samoobrani zapucao. Pucao mu je u natkoljenicu i pogodio bedrenu arteriju. Krv, zaražena hepatitisom C, počela je šikljati.

Zgrabio pištolj
- Liječnici su mu prišli i pokušali zaustaviti krvarenje na bedru, ali kada je vidio policajca iznad sebe, nadljudskim se naporima počeo otimati. Vikao je da mu policija želi ubiti dijete. Tada je zgrabio pištolj iz futrole drugog policajca i netko je povikao: “Pazite, ima pištolj!”. U tom je trenutku pao i srušio liječnicu - prepričao je docent Patrlj.

Pao je jer je zbog hica u arteriju brzo gubio krv. S njime je pao i pištolj. Liječnici su ga pokušali reanimirati, ali izgubio je toliko krvi da mu nije bilo spasa.

Umro je u 6.15 sati na operacijskom stolu, a interna policijska kontrola ustanovila je da je policajac opravdano uporabio silu štiteći sebe i doktore.


Bilo ugroženo više osoba

Prije tragedije u bolnici, Hrvoje J. motao se oko kuće punice i punca gdje mu živi sin (11). Netko je pozvao policiju misleći da je u tijeku provala, a kad je stigla patrola, dvojicu policajca udario je šipkom po glavi. Policajcima je stiglo pojačanje i uspjeli su ga svladati. Prevezli su ga u postaju a onda u bolnicu. Dok su stajali u malom prostoru u bolnici, tamo je bila jedna pacijentica koju je liječnica uspjela izgurati iz prostorije. Policija je izvijestila da je Hrvoje J. pokušao izvući pištolj iz futrole drugog policajca dok su ga stavljali na kolica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije