Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja s Litvom

Ministar Krstičević u Vilniusu najavio mogućnost suradnje obrambenih industrija

Foto: MORH
29.12.2017.
u 11:40

Ministar Krstičević sastao se s litavskim ministrom u Vilniusu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević susreo se u petak, 29. prosinca 2017. u jutarnjim satima u Vilniusu s ministrom obrane Republike Litve Raimundasom Karoblisom.

Na sastanku je potvrđena dobra bilateralna suradnja s mogućnošću unaprjeđenja pogotovo na području obrambene industrije, ROLE 2 sposobnosti, suradnje na području kibernetićke sigurnosti, pomorskih operacija i dr.

Ministar Krstičević istaknuo je: Drago mi je što ćemo unaprijediti bilateralnu obrambenu suradnju osobito što se tiče naših obrambenih industrija. Hrvatski vojnici su u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi u potpunosti opremljeni i naoružani hrvatskim proizvodima, a time i promotori hrvatskih proizvoda. 

Sudjelovanje hrvatskih vojnika u misiji u Litvi je izraz savezništva i partnerstva Hrvatske s Litvom i baltičkim državama.

Također, ministar Krstičević uputio je poziv litavskom ministru za službeni posjet Republici Hrvatskoj koji je planiran 2018. godine, priopćili su iz MORH-a.

Ministar Krstičević zahvalio je litavskom ministru na solidarnosti i ukazanoj pomoći kod prijevoza tijela preminulog pripadnika OS RH.

Litavski ministar istaknuo je, kako mu je drago što su ministar Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Šundov, posjetili Litvu i što će se zajedno sastati s hrvatskim i litavskim vojnicima u vojarni Rukla. Zahvalio je na solidarnosti koju je Hrvatska pokazala sudjelovanjem u ojačanoj prednjoj prisutnosti NATO-a u Litvi.

Pogledajte galeriju vojne vježbe HV-a:

1/15

Ministri su razmijenili mišljenja i o sigurnosnim izazovima i sigurnosnoj situaciji u Europi i svijetu i složili se kako je nužna pravovremena razmjena informacija.

Nakon sastanka, ministar Krstičević će u pratnji litavskog ministra Karoblisa obići pripadnike Hrvatskog kontingenta ojačane prednje prisutnosti, koji borave u vojarni u Rukli.

Hrvatski i litavski vojnici, osim zajedničkog sudjelovanja u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi, zajedno sudjeluju i u misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu i u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu.

Komentara 2

VI
vidum
14:00 29.12.2017.

Hrvatska vojska brani domovinu. Tamo nečiju. Koju nitko ne napada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije