Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRSTIČEVIĆ NIJE DOŠAO
Povratak na članak

Božinović otkrio uzrok požara, Lozančić: 'Nismo najbolje informirali vrh države'

Premijer otvorio sjednicu zahvalama na gašenju požara, nije spomenuo ostavku ministra Damira Krstičevića...

Komentari 116

HR
Hrvatska
10:38 20.07.2017.

Ostavka Lozancica i glavnog vatrogasnog zapovjednika.

VL
BO
bojuki1
11:55 20.07.2017.

Najodgovorniji u sustavu u borbi protiv požara su glavni vatrogasac RH Tucaković (SDP-ovac) i Lozančić (Milanovićev kadar), oni su sve kordinirali, oni su držali malo vatrogasaca na terenu i izmrcvarili ih. Satima nisu upućivali pozive vatrogascima iz ostatka Hrvatske koji su bili spremni pomoći, krivo su informirali državni vrh. Lozančić u emisiji otvorne sam kaže da ne zna kada je uputio poziv vojsci, vjerojatno poziva nije ni bilo, i sad neka mi netko veli da nije bilo sabataža unutar sustava? Da se nisu skupili volonteri i navijači jedan dio Splita bi izgorio zbog sporih reakcija te dvojice. Imamo podmetnute požare po buri, nesposobne ljude u vrhu vatrogasne službe i DUZSa te partijske medije koji ne napadaju Lozančića i Tucakovića najodgovornije u sustavu već mediji napadaju i prodaju spinove o predsjednici Kolindi koja je jedina ispravno reagirala i bila u čudu zbog beskonačnog čekanja da odgovorni u sustavu upute vojsku na teren. Meni se čini da su neki htjeli da se dogodi velika tragediji, a Plenković naivac to ne vidi. Plenkoviću, prolistaj medije i pogledaj kako pišu ljevičarski mediji, iskorištavaju podmetnute požare za napad na državni vrh. Mediji manipuliraju, lažu, prodaju populizam i demagogiju, ali ne prema SDP-ovcima Tucakoviću i Lozančiću koji su najodgovorniji u sustavu. Sve je jasno, samo Plenković miroljubivo čeka, samo ti čekaj, moglo bi biti kasno premijeru kada otvoriš oči.

VL
BO
bojuki1
12:16 20.07.2017.

Navodno je županijski vatrogasni zapovjednik za požara u okolici Splita već u 10:00 obavijestio Lozančica i glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Tucakovića o tome da treba dovesti vojsku na požariste jer postoji realna opasnost da požar dođe do Splita i mora prema Omišu(Studio4),no da su obavješteni ignorirali to mišljenje glavnog čovjeka s požarista i nisu reagirali do 16:00. Ukoliko je to istina stvar postaje puno ozbiljnija,te se otvara pitanje kaznene odgovornosti,priželjkivanja katastrofe i tragedije,ili,u najmanju ruku,potpune nesposobnosti i nedoraslosti tako važnim dužnostima. Predsjedničina reakcija je bila više nego primjerena,a na Plenkovicu je da povuće odlučne i oštre poteze po tom pitanju. Naša sigurnost,naši životi i materijalna imovina su ipak puno važniji od politike 'pomirbe','koncenzusa'i nezamjeranja ljevičarima u sustavu, oporbi i medijima koji konstantno rovare protiv Hrvatske. Ajmo Plenkoviću ,naredi istragu o navedenome,odmah smijeni odgovorne i inzistiraj na njihovoj kaznenoj odgovornosti. Nisi Plenkoviću dobio glasove da štitiš Milanovićevu hobotnicu, pokreni se i otvori oči.

VL
DU
Deleted user
10:16 20.07.2017.

ipredsjednica je upozorila na aljkav rad svih struktura osim vojske koju gura u prvi plan a krstičević da je promislio to bi i shvatio ,jer se želi rješiti nesposobnih kadrova i uhljeba

VL
Avatar mali322
mali322
10:06 20.07.2017.

Ne mogu pošteni sa bagrom nikako!

VL
DH
dalibor.hren
10:24 20.07.2017.

Krstičevićeva reakcija je bila ishitrena. No, zato ne mora izigravati mučenika. Ne može si niti on dozvoliti izjavu da ga ne može kritizirati bilo tko. Nije kritizirao bilo tko, već predsjednica republike i nije kritizirala samo već sustav zaštite od požara!

VL
DU
Deleted user
10:29 20.07.2017.

Plenković ima taj zlatnocvikeraški elitistički odmak od stvarnog svijeta i svaka njegova izjava je diplomatskog karaktera, prevedeno ne doživljava ga običan svijet - oni koji su i gasili požare ili bile žrtve požarne stihije. Bolje bi bilo da se držao diplomacije jer tamo se to cijeni (nalik na parenje slonova - sve se odvija na visokoj razini, svi uokolo obavješteni i rezultati, ako ih ikad i bude, vidljivi tek nakon 22 mj.). Ni trunke empatije nema u Plenkovićevim konstatacijama, baš kao i u slučaju Kolinde Grabar Kitarović. Niti će opremati vatrogastvo iz proračuna jer čim krenu jesenje kiše...

VL
AM
AMD------------------------
10:52 20.07.2017.

manolic+mesic+josipovic+sanader = plenkovic

VL
Avatar comparator
comparator
11:00 20.07.2017.

Kada je Plenković došao na čelo HDZ-a imao sam nelagodni osjećaj koji mi je danas puno jasniji . Najme on me je izuzetno podsjetio na "pomirljivo" držanje bivšeg predsjednika Josipovića što se je na kraju gotovo u potpunosti pokazalo točnim . Plenković svojim postupcima jednaku izaziva bijes domoljubno određenih građana i sve svoje stavove i ideje provodi nekako inkognito šurujući s njemu znanim ljudima od povjerenja što zapravo znači kako ne poštuje volju hadezeovih birača ali i onih koji su svoj glas dali HDZ-u jer su od te stranke očekivali državotvornu politiku od koje nema ni traga ni glasa i cijela politika koju vodi ova vlada samo je na tragu spašavanja proračuna i tako je jednako okrutna kao i ona koju je vodila socijal-demokratska partija koju pak nije bilo briga nizašto i nikoga osim kako srušiti Hrvatsku .

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:55 20.07.2017.

Kakva ostavka. Samo naprijed, još jači! Krivac je onaj tko je napravio lošu strukturu funkcioniranja državnih službi.

VL
BA
balance
12:50 20.07.2017.

A što na sve ovo kaže Saša Broz!!!Mediji brzo ju nazovite jer je njeno mišljenje od krucijalne važnosti.

VL
SI
siskic
11:22 20.07.2017.

jel ko vjeruje ovoj družini ????????

VL
BO
boyosb
13:25 20.07.2017.

Hm, a taj "otvoreni plamen ili žar" je prirodna pojava ili se pojavio na, nama, nepoznati način????

VL
SO
Somelier
13:07 20.07.2017.

"Ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić rekao je kako nadležne službe nisu najbolje informirale vrh države o požaru" Zar treba više od toga da potvrdi kako je Kolinda bila u pravu. Nije Kolinda mislila na Krstičevića kada je izjavila da je vojska trebala ranije izači na zgarišta već na Lozančića koji upravlja kriznim situacijama. Također gornja rečenica potvrđuje da je Kolinda bila u pravu kada ga je u tajnim službama razriješila zbog nesposobnosti. To nam se dešava kada nekoga zbog nesposobnosti smijeniš a onda ga daš na jednu jako važnu funkciju gdje ponovno zakaže. Krstičević sigurno neide zbog Kolinde a šta izvodi zna on sam ili sa nekim u dogovoru.

VL
KR
kruti189
12:00 20.07.2017.

ministre krstičević, ako ustrajete na ostavci onda su neprijatelji hrvatske, jugo-petokolonaši uspjeli u svom naumu! NE DAJTE im to zadovoljstvo!!!!

VL
GU
Gustirna
13:07 20.07.2017.

Iz ovih pozara vidljivo je ciji su mediji i novinari po hrvatskoj ali plenky se nece da uhvati u kostac sa ovom antihrvatskom i jugokomunistickim petom kolonom....naravno da ce se ti mediji baviti zasto plenky i kolinda nisu smrkom gasili pozar umjesto da se bave svojim partiskim drugovima lozancima i lozancicima...koji su ,vrlo moguce, namjerno otezali sa odlukama jer su znali da ce njihovi mediji i partija odraditi svoje...

VL
Avatar raco
raco
10:49 20.07.2017.

Gospodin Lozančić je ko' bogom dani kadar, na čelu SOE godinama, pa sad DUZS-a, prije toga u vrhu Ministarstva obrane, kao pomoćnik ministra, da nam je bar više takvih homo universalisa, sigurno bi nam bilo još bolje.

VL
DU
Deleted user
11:20 20.07.2017.

Pa koga normalnog više mogu zanimati patetične izjave ljigavih političara. Umjesto da učine nešto konkretno da se konačno modernizira prastara vatrogasna oprema oni sebi besramno pokušavaju dizati politički rejting. Cijela zemlja je postala taoc političara koji sve što rade je pričanje šupljih priča.

VL
ED
el duderino
13:04 20.07.2017.

Zar ti Lozancicu nakon svih ovih propusta koje si i sam upravo naveo, ne smatras da je krajnje vrijeme da das ostavku?

VL
Avatar southman
southman
11:25 20.07.2017.

Suma sumarum, Kolinda ciljala na Lozančića ( malo iz opravdanih, malo iz osobnih razloga ) a pašće izgleda glavni vatrogasni zapovjednik !!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.