Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imovinske kartice

Kajin: Sabor sam bira šefove agencija, pa ih sam može i smijeniti

kajin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.05.2015.
u 11:31

Stanku je iskoristio i da progovori o obilježavanju 70. godišnjice pobjede nad fašizmom. Protivi se preimenovanju Trga maršala Tita u Kazališni trg

Hrvatski sabor sam bira šefove agencija, pa ih sam može i smijeniti, poručio je danas u Saboru Damir Kajin nakon stanke koju je zatražio kako bi kritizirao rješenje Agencije za zaštitu osobnih podataka kojim se od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa traži da s interneta povuku dijelove dužnosničkih imovinskih kartica.

– Šefove ovih agencija izabrali smo sami, pa ih možemo sami i smijeniti. Imovinske kartice se moraju objaviti – tvrdi Kajin te naglašava kako bi prvi svoje imovinske kartice trebali objaviti suci i dužnosnici DORH-a, a jednako tako i direktori javnih i komunalnih poduzeća te gradski pročelnici.

– Mnogi s kojima sam jučer razgovarao kažu: "Pa pogledaj suce, mnogi su puni, teški kao brodovi." Čak kažu ovaj Sabor djeluje kao vrtić za neke naše suce. Trebale bi se objaviti i kartice direktora javnih i komunalnih poduzeća. Neki, ja nisam to mogao vjerovati do pred godinu ili dvije, imaju čak dvorce. Da, dobro ste čuli, dvorce. Gdje? U Vojvodini, Srbiji. Kako, e to bih i ja volio znati – komentira Kajin te dodaje kako se sukob interesa najbolje vidi kada "nekome, poglavito u izvršnoj vlasti završi mandat i gdje onda taj netko završava".

 – U pravilu završava kod nekog tajkuna, tobože na nekom savjetničkom mjestu, zapravo radi se o vraćanju usluga koje je taj netko dobivao od tog predstavnika izvršne vlasti – tvrdi Kajin.

Stanku je iskoristio i da progovori o obilježavanju 70. godišnjice pobjede nad fašizmom. Protivi se preimenovanju Trga maršala Tita u Kazališni trg.

– Čitam da bi Zagreb mogao promijeniti ime Titova trga u Kazališni – svašta. Niti je Hrvatska ljevica komunistička, niti je desnica ustaška, što ne znači da nema onih koji zagovaraju ne komunizam, već ustaštvo – zaključuje Damir Kajin.

>> Agencija: Nismo tražili uklanjanje imovinskih kartica u cijelosti, već samo dijela podataka

Komentara 2

OB
ObrenM
10:00 08.05.2015.

Koje bajke pricaju?Ova vlada i sabor su dodirnili dno-dna,pa se onda hvale kako su cestiti,jer su smijenili Rajkovacu,koji iskreno i nije napravio neko veliko zlo.Samo radi javnog mijenja je odmah smijenjen.Dotle Yu-vazelinac Radman bez posljedica prkosi saboru neobjavljivanjem podataka oo placama,kao da su to Nasine tajne.Tko dopusta ovakav teror nad kakvim god-saborom?Tu je ? nepotreban,ali ovakove zastite Vazelinca nije bilo niti u Staljinovo doba,a odgovorni se nada cudu na izborima!?Ako je ikad imao ista pameti sada je nema niti malo.

BA
bakulušić
12:03 07.05.2015.

Neka smjene umirovljenog kriminalistu RSUP-a i neka imenuju umirovljenog oficira JNA. Oni su prilagodljiviji, tolerantniji i odaniji ideji druga Tita. Na čelu svih Agencija moraju biti takvi kadrovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije