Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O STABILNOSTI GOSPODARSTVA

Dalić o Vijeću za gospodarska pitanja: Predsjedničin savjet poklapa se s radom Vlade

Martina Dalić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.02.2017.
u 11:59

Osvrnula se i na glasine prema kojima je ona buduća guvernerka Hrvatske narodne banke

Gošća emisije 'Intervju tjedna' bila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, Martina Dalić.

Tom prigodom komentirala je preporuke Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Sastanak na Pantovčaku vidi kao razmjenu mišljenja i održavanje dobre komunikacije između nositelja vlasti.

- Predsjednica ima savjetnički tim i promišlja stvarnost, a Vlada ima svoj program rada za koji je dobila povjerenje u Saboru. Svatko od nas radit će svoj posao u okviru ovlasti koje smo dobili u demokratskoj proceduri - rekla je.

Istaknula je kako u mnogim preporukama predsjedničinog savjeta postoji značajno poklapanje s radom Vlade.

Jedan od prijedloga s Pantovčaka je i deprecijacija kune, Dalić je objasnila kako je tečaj rezultat masivnosti kretanja deviznih sredstava koji se povećava rastom gospodarstva i turizma.

- Smanjivanjem deficita i smanjivanjem potrebe države za novim zaduživanjem, država puno manje pridonosi masivnosti deviznih tokova - odnosno pridonosi pritiscima na aprecijaciju tečaja - kazala je Dalić i dodaje:

- Politika Vlade jest stabilnost i predvidivost svih elemenata ekonomskog sustava, a u tom smislu stabilnost tečaja ima značajan doprinos.

Osvrnula se i na glasine prema kojima je ona buduća guvernerka Hrvatske narodne banke.

- Ja sam potpredsjednica Vlade, guverneru ističe mandat  2018. i takvih razgovora nema. 

>> Vladin plan: zbog loših rezultata i neulaganja MOL-a ruše cijenu Ine

Komentara 7

DU
Deleted user
12:49 04.02.2017.

Preklapa se. Ne poklapa, nego preklapa. Ali, kad bi mene pitali ja bi ukinuo Ministarstvo gospodarstva na kojem je na čelu Martina Dalić.

VE
velikazmija
14:37 04.02.2017.

svi su oni prebrekavci jozić i dalje uči nas govoriti hrvatski kao da smo izbijeglice iz sirije -bože što si taj čovijek sve dopušta-

VE
velikazmija
14:35 04.02.2017.

možda će prije tamo tatjana josipović njoj je netko isplagirao neke njene radnje da bi imao proizvodnju povrća od 800 tona- godišnje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije