Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Auto promet Sisak

Dali četiri autobusa po cijeni dva, a koja nisu ni plaćena

Bivša vlast putem Auto prometa pogodovala političarima i sportašima
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
05.12.2013.
u 13:12

Sisačka vlast nastavlja upozoravati na nepravilnosti zatečene u tvrtkama. Gradski prijevoznik pogodovao i političarima i sportašima

Sisačka vlast nastavlja upozoravati na ostavštinu vladavine HDZ-a i HSP-a A. Starčević, ovoga puta na primjeru Auto prometa.

– Odnos Grada prema društvu bio je aljkav uz sustavno upropaštavanje s ciljem da se ono privatizira za male novce i da netko na tome zaradi, smatra gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.Uz 2,4 milijuna kuna koje nisu bili osigurali za isplatu zadnje rate otpremnina bivših zaposlenika, upozorava kako je i ova gradska tvrtka, poput ostalih, korištena za stranačke svrhe kroz nenaplaćivanje vožnje strankama i sportskim klubovima koji duguju oko 1,5 milijuna kuna. No, tvrtka se, prema riječima gradonačelnice, koristila i za kupovanje biračkog tijela romske pripadnosti.

– Komisija za rashod formirana krajem prosinca 2012. odlučila je o otpisu četiri autobusa, pri čemu je “najbolju” cijenu ponudio obrt Dušana Nikolića Metali iz Capraških poljana. Sporna je kilaža vozila od tek 21.140 kila po cijeni od samo 35.000 kuna. Faktura ni dan danas nije naplaćena, jer na računu firme kojoj je poslana ovrha novca nema – upozorava Ikić Baniček. S druge strane, Auto promet je nedavno otpisao dva vozila, no izmjerena kilaža za ta dva bila je, ovaj put, ista kao i kod prethodna četiri zajedno. Stoga smatraju da je kod procjene četiri autobusa očito riječ o pogodovanju, taman uoči lokalnih izbora. Riječ je o šteti od oko 60.000 kuna. Novi direktor tvrtke Željko Đeverlija najavljuje niz promjena s ciljem poboljšanja poslovanja.

- U tijeku su dogovori s Europskom bankom za obnovu i razvoj s ciljem kupovine novih autobusa, a u sklopu čega će biti izrađena i nova prometna studija Siska na temelju koje će se odlučivati i o unaprijeđenju gradskog i međugradskog prijevoza, kaže Đeverlija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije