Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija objavila detalje

Dakić je uhićen s tri plastične vrećice, u jednoj je imao pušku

Njemačka policija i Dakić
Foto: DPA /PIXSELL
1/5
20.09.2017.
u 16:32

Policajci su ga nakon dojave građana uhitili ispod stabla, gdje se sklonio od kiše. Policija još ne zna je li mu tko pomagao u bijegu

Policija iz Tuttlingena s državnim odvjetništvom iz Rottweila na u srijedu održanoj konferenciji za novinare obznanila je detalje u uhićenja Dražena Dakića (40), koji je prošli četvrtak iz vatrenog oružja ubio svog 6-godišnjeg sina te novog partnera svoje bivše supruge i njezinu rođakinju.

Dakić je s mjesta zločina navodno pobjegao u zelenoj Seat Ibizi, a policija je odmah krenula u potjeru u kojoj su sudjelovali antiteroristička postrojba, policijski helikopter i brojne policijske patrole u automobilima.

Njemačka policija i Dakić
1/11

Na konferenciji je potvrđeno kako je Dakić uhićen u utorak predvečer u mjestu Neufra, predgrađu Rottweila, nakon što je policija dobila dojavu jednog građanina o sumnjivoj osobi koja se šetala ulicom s tri plastične vreće u rukama.

U trenutku uhićenja Dakić je bio pod stablom ispod kojeg se sklonio od kiše. Uhitila su ga dva policijska službenika iz Rottweila. U trenutku uhićenja Dakić nije pružao otpor. Samo je policajcima rekao da je on taj kojeg traže.

Foto: Polizei

Policija je otkrila kako je u plastičnoj torbi Dakić nosio i naoružanje “jugoslavenske proizvodnje” (po opisu pušku Karabina 98).

Također je rečeno kako u trenutku uhićenja Dražen Dakić nije izgledao kao netko tko je posljednjih pet dana proveo na otvorenom. Za Dakićem je bila izdana i tjeralica na njemačkom i hrvatskom jeziku, s nagradom do 5000 eura za informacije o njegovu mjestu boravka.

Policija još ne zna je li Dakić imao pomagača u bijegu i tko mu je pomagao u skrivanju od policije. 

Komentara 37

DU
Deleted user
16:47 20.09.2017.

Udba bi to već odavno riješila,ne bi on čekao ispod stabla sjedeći.

AB
Abendblatt
17:52 20.09.2017.

Dajte se dogovorite, jel bila puska ili pistolj ili kalasnjikov.

AR
Armagedon
17:42 20.09.2017.

neka su ga više uhvatili da ne ubije još koga, tj. da ne dođe do žene jer je ona uspjela pobjeći..... a zasigurno je i nju htio riješiti.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije