Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija i kosovo

Dačić: Ponašat ćemo se europski i ukloniti spomenik

'28.06.2010,Sombor,Srbija - Radni sastanak ministara unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Srbije  odrzan u zgradi zupanije Sombora, Ivica Dacic  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Marko Mrkonjić/PIXSELL
30.12.2012.
u 22:30

Dačić nije siguran da je bilo gdje u Europi moguće podići spomenik teroristima

Reagirajući na izjavu vođe Alijanse za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja kako očekuje od Srbije europsko ponašanje u vezi spomenika u Preševu, večeras je srpski premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio srpskoj državnoj televiziji kako će se Srbija ponašato europski i ukloniti spomenik poginulim pripadnicima OVPBM.

- Mi ćemo se upravo ponašati europski, a to znači uklonit ćemo taj spomenik - rekao je Dačić dodajući kako nije siguran da je bilo gdje u Europi moguće podići spomenik \"onima koji su pripadnici terorističke organizacije i onima koji su direktno sudjelovali u ubojstvu policajaca i vojnika\". Dačić tvrdi kako su međunarodne organizacije, posebno one koje djeluju na jugu Srbije, predložile neka Albanci sami uklone taj spomenik, a on je \"spreman na takvu vrstu kompromisa\".

Prije nekoliko dana Dačić je zaprijetio kako neće ići u Bruxelles na nastavak dijaloga s Prištinom, ako se spomenik u Preševu ne ukloni, a danas je ponovio kako kako spomenik mora biti uklonjen do 17. siječnja za kada je zakazan nastavak dijaloga uz posredovanje visoke predstavnice EU, Catherine Ashton. Večeras je izjavio kako on sigurno odlazi u Bruxelles 17. siječnja \"jer tad neće biti spomenika u Preševu\".

Komentara 5

OB
-obrisani-
11:53 31.12.2012.

31.12.2012. u 11:00h tomadiploma je napisao/la: Šta li je šipac mislio pod Europskim ponašanjem ne mogu da skapiram ili su mu njegovi preinteligentni savetnici to preporučili u trenutku velike oskudacije telećih mozgova po mesarama ! ----------------------------------------------- Ma videli zlikovci daa se ovaj put ne šalimo kao u vreme kilavog Tadića, pa pokušavaju da smire situaciju i spuste tenzije! E baš sad ih treba nabosti što jače!

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
19:56 31.12.2012.

A zašto bi nas zanimala ova vijest o nekakvom spomeniku na jugu Srbije?! Jel ima neka vijest iz Finske ili Burundija?!

OB
-obrisani-
11:54 31.12.2012.

31.12.2012. u 11:52h tomadiploma je napisao/la: 31.12.2012. u 11:40h vendetta je napisao/la: E pa zato će tu stvar u svoje ruke da uzme Aleksandar Vučić i da završio stvar onako kako se to i radi! ~~~~~~~~~~~~~~ Ma nešto se slabo Vučić oglašava po ovom pitanju , kad se hapse Srbi veoma je energičan i eksplozivan a kad treba da krene na šipce onda **** žvaće gaće pa sve to ostavlja Ivici da se on trkelja sa njima, Vučić i Toma osim hapšenja tajkuna ništa drugo nisu ispunili od predizbornih obećanja , frižideri sve prazniji a novčanici sve tanji, neće to moći ovako još dugo batice zato se svakog dana i pominju novi izbori i to baš iz njihovih usta ! -------------------------------------------- A šta ćemo sa onih 42% podrške SNS-u?!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije