Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Srbiji

Dačić: Da nam Albanija ne bude zapad

Ivica Dačić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
1/4
16.03.2014.
u 21:13

- Hrvatska će u narednih pet godina dobiti devet milijardi eura za strukturne promjene i infrastrukturne radove. Valjda je i nama interes da tako nešto radimo - rekao je Dačić.

- Nisam došao tražiti alibi i na dan izbora govoriti da bih bio zadovoljan ako bismo dobili glas više, a to bi bilo 25 posto. Ne znam kakav će rezultat biti, ali mi ćemo biti zadovoljni mnogo većim rezultatom. Očekujem puno bolji rezultat pojedinačno od svih ostalih. Želim prije svega da Srbija nastavi žestoku borbu protiv korupcije, da se bavi napretkom gospodarstva, povećanjem broja radnih mjesta, a za to su potrebne bolne, strukturne reforme i donošenje teških zakona do ljetnje stanke. Potrebno je donijeti zakon o radu, stečaju, privatizaciji, državnim službenicima, planiranju i izgradnji - rekao je Aleksandar Vučić, vjerojatni budući mandatar nove srpske vlade.

Premijer na odlasku, Ivica Dačić drži kako će nakon izbora Srbija imati stabilnost, a to je, po njemu uvjet za korak naprijed, posebice u europskim integracijama.

-  Nastavak europskih integracija je najbolje rješenje za Srbiju, koje je u interesu građana. Hrvatska će u narednih pet godina dobiti devet milijardi eura za strukturne promjene i infrastrukturne radove. Valjda je i nama interes da tako nešto radimo. Bio bih tužan kada bi moja i vaša djeca za deset godina govorila da je i Albanija zapad - rekao je Dačić.

Bivši predsjednik Srbije i Demokratske stranke, a sada vođa Nove demokratske stranke, Boris Tadić kaže kako je zaokret Srbije neophodan jer 'ako se ne dogodi preokret, imat ćemo ekonomsko zaostajanje koje će ostaviti posljedice u čitavo desetljeću ispred nas'.

- Građanima Srbije se već dvije godine obećavaju razne stvari, poput projekata koji neće biti realizirani - bajke o investicijama. Na dan izbora sam pročitao da kompanija koja treba graditi Beograd na vodi ima, nećete pogoditi koliko nula zaposlenih, a nedavno je osnovana. Za godinu dana, ako se ovako nastavi, država će bankrotirati i to će biti ogroman problem za sve koji ovdje žive - rekao je vođa DS i smijenjeni gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Vojislav Koštunica, vođa konzervativne i nacionalističke proruske Demokratske srpske stranke drži kako građani danas biraju između dva puta. - Dosadašnjeg, po mnogo čemu pogubnog i štetnog - eurointegracija. I mogućnosti da se okrene svojim interesima i razvoju, ali prije svega da povede računa o zaštiti i očuvanju svojih državnih i nacionalnih interesa - rekao je Koštunica

Komentara 6

Avatar puky
puky
21:29 16.03.2014.

... kakvi su oni drugi kad su vojvoda nikolić i ovaj vučić naprednjaci ?!?! ... strava ...

Avatar superhik74
superhik74
21:56 16.03.2014.

Albanija ce vam biti jugozapad.

OL
olovka
21:55 16.03.2014.

Kako vas nije sramota nazvati bagrom cetnickom npr. jednog DACICA , covjek se trudi iz petnih zila za suzivot sa hrvatima u EZ (naravno uz nestanak srba) a vi ga kritikujete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije