Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je provokacija'

Dačić: Ako nema dogovora rušimo spomenik

'28.06.2010,Sombor,Srbija - Radni sastanak ministara unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Srbije  odrzan u zgradi zupanije Sombora, Ivica Dacic  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Marko Mrkonjić/PIXSELL
12.01.2013.
u 12:37

Više puta sam rekao da se problemi namjerno i uvjetno izazivaju i Vlada Srbije ne želi povlačiti bilo kakve poteze koji bi dodatno iskomplicirali situaciju, ali taj spomenik ne može ostati na tom mjestu - rekao je Dačić

Premijer, ministar unutarnjih poslova i glavni pregovarač Beograda u dijalogu s Prištinom, Ivica Dačić je u nastupu na TV Pink ponovio kako će spomenik u Preševu srpska vlast srušiti ako ga sami Albanci ne uklone ili ako ne dođe do zajedničkog dogovora ka i da je taj spomenik zapravo Albanska provokacija.

- Sigurno je u pitanju provokacija. Više puta sam rekao da se problemi namjerno i uvjetno izazivaju i Vlada Srbije ne želi povlačiti bilo kakve poteze koji bi dodatno iskomplicirali situaciju, ali taj spomenik ne može ostati na tom mjestu - rekao je Dačić dodajući kako bi bilo najbolje da ga Albanci na jugu Srbije sami uklone i postave na mjesto koje je \"za nas prihvatljivo\", koje nije javna površina i da se u tijeku podnošenja zahtjeva provede zakonska procedura. - Ovako je sve napravljeno mimo zakona i direktna je provokacija, prije svega, i Srbima koji žive u Preševu, ali i Srbima koji žive u Srbiji. To nikakve veze nema ni s ljudskim pravima, ni s pravima nacionalnih manjina i to nijedna država ne bi tolerirala - tvrdi Dačić ističući da ako ne bude dogovora, vlada će sama ukloni sporni spomenik.

>> Srbi i Albanci nisu se dogovorili oko spomenika u Preševu

Agencija Tanjug podsjeća kako su danas u Bujanovcu i Preševu održane odvojene izvanredne sjednice lokalnih parlamenata s jednom jedinom točkom dnevnog reda - analizom političko-sigurnosnog stanja pa su odbornici Preševa nakon sat i pol rasprave zaključili kako su \"visoki državni dužnosnici ugrozili političku i sigurnosnu situaciju na jugu Srbije\" svojim prijetećim izjavama i da spomenik OVPBM mora ostati gdje je. Lokalna vlast Preševa će inicirati legalizaciju spomenika. (mf VLM)

Ključne riječi

Komentara 2

DO
domoljubxy
18:13 14.01.2013.

Srbi nemojte se mješati u drugu državu.

Avatar chelios
chelios
21:31 14.01.2013.

14.01.2013. u 18:13h demon je napisao/la: Srbi nemojte se mješati u drugu državu. -------------------------------------------- Pa ti se u osnovne geografske pojmove ne razumeš, stoga nemoj ni da pišeš kojekakve gluposti, da ti se neko ne bi smejao i ismejavao te!! P R E Š E V O se nalazi u unutrašnjosti centralne Srbije, tako da nije na teritoriji pokrajine Kosovo i Metohija!. ŽANDARMERIJO RUŠI TO RUGLO!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije