Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.04.2015. u 10:00

Umjesto dogovora o ključnim pitanjima, imamo isprazna nadmudrivanja

Otužno je, pa i tragično da u ovoj razjedinjenoj Hrvatskoj nema valjda nijedne teme o kojoj bi glavni politički akteri mogli postići konsenzus. Zemlja nam u recesiji grca već sedmu godinu, a vladajuća garnitura i oporba iscrpljuju se u beskonačnim svađama. Umjesto da se osvijeste i dogovore barem o ključnim pitanjima kako bi građani počeli bolje živjeti – jer to je najvažniji posao političara! – oni se svaki dan isprazno nadmudruju. Najnovija im je "zabava" vojni mimohod u povodu 20. obljetnice Oluje. Posve marginalno pitanje pretvorilo se u veliki politički spor.

Veličanstveni vojni mimohod održan na Jarunu prije 20 godina nikome nije smetao jer je svima bilo jasno da ondašnji državni vrh šalje poruku pobunjenim Srbima i međunarodnoj zajednici kako je Hrvatska vojska stasala i da je sposobna za velike operacije. Nikakva spora nije bilo ni dvije godine poslije, kad je vojnim mimohodom trebalo poslati poruku da se reintegracija Podunavlja mora provesti. Milom ili silom. U čemu je onda problem danas? Zar glavni grad nije zaslužio posebnu proslavu 20. obljetnice Oluje? Zar su troškovi toliko veliki da Zagrepčane i ostale hrvatske građane ne treba podsjetiti na vrijeme kad je zemlja bila ujedinjena i kad se pobjednička vojska prošetala Jelačićevim trgom kako bi svoju radost simbolično podijelila s cijelim narodom?

Naravno da Zagreb zaslužuje mimohod, ali je problem u izbornoj godini i političkim poenima. Da je vojni mimohod predložila oporba, šef HDZ-a vjerojatno bi ga podržao. No kako ga je predložila Milanovićeva vlada, odjednom je postao preskup i nepotreban.

>>Umjesto dogovora o ključnim pitanjima, imamo isprazna nadmudrivanja

>>Idući tjedan dogovor Vlade, Sabora i predsjednice: U odbor za proslavu i zapovjednici Oluje

Komentara 17

DU
Deleted user
10:14 21.04.2015.

Mimohod u ZG ima jedinu svrhu akustički izolirati Milanovića od salve zvižduka, kojima je tradicionalno izložen u Kninu - plus pogrde, psovke i ostale "nelipe" stvari koje bi mu mogle doletjeti na binu. Široke aleje, a naročito Jarun su idealne za umrtviti valove narodnog gnjeva - eto, o tome se radi, doista. A da je njima stalo do HV-a, ne bi bili ruzinavi brodovi HRM s upitnim motorima i bez raketa i torpeda, kopnena vojska željna doručka i večere po vojarnama, a o zrakoplovstvu koje je opća opasnost za farmere na poljima ispod, ne treba trošiti ni riječi. Samo Jemen, Afganistan i RH imaju MIG 21 kao udarnu špicu ratnog zrakoplovstva! Zaključno, Milanović kao vojskovođa - sjedi, nedovoljan! Da nas napadne supijana lovačka družina iz Mađarske, ne bi se s njim na čelu uspjeli obraniti...

BA
balic
10:35 21.04.2015.

Ja kazem samo jedno ,Boze oprosti im /mu jer ne znaju /ne zna sta rade-i.. Grcamo u dugovima grebu se i rezu gdje stignu da bi samo kamatu vratili a glavnica miruje i oni bi pradirali.. Kome i cemu zele imponirati ,cime??Ako misli zvizduke izbjeci nek ostane kod kuce i u Zagrebu ce se naci onih koji ce mu zivdati..Opet mozda ne bi bilo ni toliko lose vidio bi svu neopremljenost a na vojsci rezu,za vojsku se nema ali za Audije 8,pametne telefone putovanja svijetom sa cijelom svitom bez rezultata,za to se ima..

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:19 21.04.2015.

Da se ulagalo u vojsku koliko je trebalo posljednjih 15 godina SDP-ove nove pravednosti i rada za region, umjesto što se "ulagalo" milijarde u tzv. nevladine organizacije, imali bismo što pokazati na mimohodu. Ovako da padne opet neki stari sovjetski mig, pa da se vesele komšije i njihovi agenti u Hrvatskoj, nije nacionalni interes.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije