Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bačić o odluci povjerenstva:

'Da je bilo više vremena, sigurno bi imali potpunu transparentnost pri donošenju lex Agrokora'

Branko Bačić
Patrik Macek/PIXSELL
28.09.2018.
u 14:57

– Premijer je u niz navrata rekao, a i mi smo u Saboru tvrdili, kako je Zakon donesen u izvanrednim okolnostima

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić osvrnuo se na današnju odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da pokrene postupak premijera Andreja Plenkovića zbog načina na koji je formirana radna skupina za izradu lex Agrokora.

– Povjerenstvo je danas pokrenulo postupak, temeljeći odluku na problematiziranju imenovanja radne skupine koja je pripremala Zakon o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja u Republici Hrvatskoj. Premijer je u niz navrata rekao, a i mi smo u Saboru tvrdili, kako je Zakon donesen u izvanrednim okolnostima. Sam je Zakon pripreman na način kako ne bi objavljivanje njegova donošenja za sobom pokrenulo mjere i korake koje bi mogle dovesti do stečaja Agrokora prije nego što je sam Zakon donesen.

Na određeni način, htjelo se što prije donijeti Zakon kako bi se spriječilo urušavanje hrvatskog gospodarstva koje je prijetilo slomom Agrokora, i kada je u pitanju otpuštanje zaposlenika i kada je u pitanju položaj hrvatskih dobavljača. To je bio razlog zbog kojih je Zakon donesen u takvim uvjetima. Da je bilo više vremena i da se taj Zakon mogao donijeti u redovnoj proceduri, onda bismo sigurno imali potpunu transparentnost pri njegovu donošenju – objašnjava Bačić.

Dodaje kako je Povjerenstvo ovom odlukom problematiziralo činjenicu da Vlada nije javno obznanila radnu skupinu koja je pripremala Zakon.

– I tada i danas tvrdimo da su bili izvanredni uvjeti, i u takvim uvjetima se izvanredno i postupalo, a ne u redovnoj proceduri, kao što smo danas donijeli desetak zakona, i u tom smislu vidim odluku Povjerenstva. Povjerenstvo je neovisno tijelo, ali, svejedno, o tome je li kršeno načelo transparentnosti u postupku donošenja Zakona treba pričekati krajnju odluku Povjerenstva koje će do tada raspravljati o meritumu, a ne samo o ovim uvodnim činjenicama – zaključio je Bačić.

>> Pogledajte “okršaj” Plenkovića i Marasa u Saboru

 

Ključne riječi

Komentara 9

RI
rightside
15:24 28.09.2018.

naravno,, i jos da se nije otkrila "uloga" anemicnog u svemu tome, jer ispocetka nista on nije znao a kasnije se dokazalo da laze,,dokazano da je omogucio svorinicu da uzme ,tj naplati skoro dva milona za otprilike destak dana rada,,da je omogucio snimanje "spota za stranku" sta je bilo kao besplatno,,)))) da sad ne nabrajam sve oko poslova borg grupe,,no opet ne vjerujem da ce mu se ista dogoditi,,on i njegov kum ce npr ostat nedirnuti,,))))))

DU
Deleted user
16:29 28.09.2018.

Bacic se javlja kao tipicni otocni politkomesar i to komunisticki ...bracanin ministar uprave hvaranin dragi vodka korculanin politkomesar...trijumvirat brac hvar korcula...hdzejci par exelkence....opustjet ce zemlju hrvatsku isto kao sto su im opustjeli otoci. brac kao malta koja ima 500 tisucaca stanovnika a na bracu bema nego tisucu dvije napustenih staraca...

KO
koki
16:08 28.09.2018.

Bravo Bacicu. U sridu kao i 45. Zbog nedostatka vremena i transparentnosti streljalo se i klalo sve hrvatsko redom. Za razmisljanje i sudjene nije bilo vremena. Da ste imali vremena, bilo bi sve drugacije, Niste krivi. Htjeli ste Hrvatima kao i danas samo dobro. Zrzvovali ste se za narod kao i danas. Tada sa krvavim rukama a danas sa inozemnim kontima. hvala na brigi za Hrvatski narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije