Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Bačić:

Vladajuća koalicija je stabilna i Kujundžić će ostati ministar

Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
28.09.2018.
u 13:45

Oporba ima legitimno pravo pokušavati raditi pukotine u Vladi i vladajućoj koaliciji, ali kako im je propalo već pet zahtjeva za opoziv tako će biti i s ovim – vjeruje Bačić.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić poručio je danas da je vladajuća koalicija stabilna, pa ga ne brine oporbeni zahtjev za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je danas upućen u proceduru.

- Sukladno Poslovniku, provest ćemo o tome raspravu. On je član Vlade, a vladajuća koalicija je stabilna i podržava rad Vlade, pa će Kujundžić i nakon rasprave u Saboru ostati ministar – kaže Bačić. S koalicijskim partnerima, priznaje, još nije razgovarao, no uvjeren je da će i oni podržati ministra Kujundžića.

Na komentar kako neki kažu da bi oporba mogla pomoći Andreju Plenkoviću da se riješi još jednog pripadnika desne struje u HDZ-u, Bačić uzvraća kako su to spekulacija i naklapanja.

Pogledajte “okršaj” Plenkovića i Bernardića u Saboru

- Rekao sam da je Vlada Andreja Plenkovića stabilna i podržat ćemo sve ministre. Oporba ima legitimno pravo pokušavati raditi pukotine u Vladi i vladajućoj koaliciji, ali kako im je propalo već pet zahtjeva za opoziv tako će biti i s ovim – vjeruje Bačić.

Komentirao je i posjet predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović SAD-u i njeno zastupanje u UN-u.

- Mislim da je to bio uspješan posjet i promocija Hrvatske. Pozdravljam i podržavam njezin posjet UN-u. Predsjednicu u prvom redu promatram kroz ono što ona radi i kako radi. A ako k tome ima još svoju osobnost, mislim da je to dobro i za nju i za prezentaciju države – odgovorio je Bačić na pitanje što misli o predsjedničinom imidžu.

Komentirao je i navode o raskol u Ličkom HDZ-u, gdje su županijski vijećnici HDZ-a jučer trebali podršku vijećnika SDP-a i SDSS-a kako bi smijenili ljude Darka Milinovića iz Županijske uprave cesta.

- Izabran je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i pred njim i strankom u Ličko-senjskoj županiji predstoji proces stabilizacije. U tom kontekstu shvaćam rezultate tog glasovanja u Županijskoj skupštini. Vrijeme radi za Marijana Kustića i vjerujem da će se tamo stvari srediti i da će Ličko-senjska županija opet biti utvrda HDZ-a – komentira Bačić, a na izjavu Darka Milinovića kako će njegova nezavisna lista pobijediti bude li izvanrednih izbora, Bačić zaključuje:

- A što će drugo Dado reći? Nisam od njega drugo ni očekivao, ali rezultati će pokazati da je Ličko-senjska županija uz Marijana Kustića i HDZ.

Komentara 18

RI
rightside
14:38 28.09.2018.

haha, znaci bacicu da anemija nece dirat ni penavu ni brkica ni nikog drugog od straha oko padanja s polozaja premjera i sefa stranke,,)))) ili ti samo obavljas dio posla za koji si placen,, lagat narod kako je kod vas "sve u redu"?

MA
Marko1337
15:19 28.09.2018.

Kujundžić je nakon Hebranga jedan od boljih ministara . Njaveća istina koju je izrekao, da polovica bolničkih liječnika ništa ne radi je ključ svih reformi. Tko može očistiti te parazite i partijske uhljebe. to je gore od Uljanika.

Avatar Urbani
Urbani
15:14 28.09.2018.

Niko nema traljaviju i bezkorisniju oporbu, Hrvatska je rekorder. Unistili bi drzavu iz pohlepe za vlasti i foteljama,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije