Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.02.2014. u 12:00

Milanović je opet pokazao prgav karakter te da je, nakon nekoliko dana intenzivnih razgovora u Vladi o tome kako riješiti prekomjerni deficita, izgubio živce i strpljenje.

Kao žestoka svađa para iz susjednog stana koja bi svaki trenutak mogla prerasti u fizički obračun tako je zvučao i izgledao intervju koji je premijer Zoran Milanović u četvrtak navečer dao Mislavu Bagi na Novoj TV. Ako je i počeo kao pokušaj da prvi čovjek izvršne vlasti građanima prezentira i objasni najnovije poteze koji će izravno utjecati na gospodarstvo i njihov standard, intervju je ispao kao žestoka svađa novinara i premijera.

A iz nje se nije doznalo ama baš ništa relevantno. Milanović je opet pokazao prgav karakter te da je, nakon nekoliko dana intenzivnih razgovora u Vladi o tome kako riješiti prekomjerni deficita, izgubio živce i strpljenje. Svi koji zbog intervjua s premijerom nisu posegnuli za daljinskim i prebacili na neki drugi program, nego su se zadržali na Novoj TV, ostali su uskraćeni za odgovore o tome što će biti s drugim mirovinskim stupom, slijede li novi porezi, rezanja plaća, otpuštanja...

Niti je premijer imao previše volje razgovarati o tim tema niti je Bago na njima inzistirao. Umjesto da dobijemo barem okvirnu informaciju o, primjerice, porezu na štednju, o tome koliki bi bio neoporezivi limit, koliki bi bio taj porez, kada bi se uveo, slušali smo prepucavanja o rejtingu SDP-a.

Premijer je pritom kritičare svoje Vlade nazvao probisvijetima, a sebe je tijekom debate bez glave i repa uspio promovirati u velikog moralista s nebeskim kriterijima. Iz besmislenog verbalnog hrvanja s Mislavom Bagom nedvojbeno je proizašlo samo to da premijer istinski ne trpi ministra financija Slavka Linića.

Sadržaj Milanovićevih izjava u vezi s Linićevim pomoćnikom Brankom Šegonom i povlaštenim kreditom koji je ovaj dobio od HBOR-a za svoju tvrtku, kao i način na koji je govorio o toj aferi, sveli su se na javno ponižavanje Slavka Linića. “Sad kad su se svi izgalamili, reći ću što ja mislim. Dakle, taj gospodin koji uživa povjerenje svog ministra više neće biti pomoćnik ministra”, riječi su kojima je Milanović najavio Šegonovu smjenu.

Pritom je ostalo nejasno što bi se dogodilo da je Linić ustrajao na Šegonovoj zaštiti. Bi li tada odletio i on?

Nakon nastupa kod Bage predsjednik Vlade, svjesno ili ne, građanima je priznao da ne komunicira dobro s ministrom financija. Da je drugačije, onda bi aferu s pomoćnikom Šegonom riješili ranije, i to u četiri oka. U normalnim odnosima premijer se ne bi javno, i to u nekoliko navrata, ograđivao od Šegona, te Šegonovu brigu za privatni biznis nazivao visoko nemoralnom i neprihvatljivom za SDP, dok se ministar financija istovremeno pokrivao ušima i štitio Šegona. U situaciji kada predsjednik Vlade inzistira na odlasku suradnika jednog od svojih ministara jer procjenjuje da ovaj nanosi preveliku štetu Vladi i njihovoj stranci, onda je logično da ta osoba bez odgode leti iz vlasti. Ako ministar na to ne pristaje, onda ide i on. No, Milanovićev nastup u intervjuu kod Bage pokazuje da u njegovoj vladi stvari ne funkcioniraju tako. Naprotiv, jako škripi, i to na relaciji s ministrom financija koji je u ovom trenutku najvažnija politička figura u zemlji.

Iz intervjua s premijerom, koji je bio lišen ikakvog suvislog sadržaja i kojeg je bilo mučno gledati zbog svađanja i prepucavanja s novinarom koji također nije zaostajao u drčnosti, iznjedrilo se samo javno pranje Slavka Linića. I to u trenutku kada Linić smišlja strategiju suzbijanja prekomjernog deficita na kojoj inzistira Europska komisija, i u trenutku kada najavljuje nove poreze i davanja.

Premijer nije razjasnio koje sve restrikcije Vlada uvodi i što će one postići, nego je TV kamere iskoristio za discipliniranje svog ministra i njegova pomoćnika. No, ako premijer ne drži do svog ministra, nego ga javno pere, kako da ga poštuju građani na čijim se leđima lome Linićeve mjere?

Komentara 49

NB
Navrnuti Bracanin
12:48 01.02.2014.

Miki ima problem sa egom. Gospodin narcis jednostavno ne može podnijeti istinu a to je : "Nakon pola mandata Kukuriku koalicije, SDP-ov ministar financija Slavko Linić zasjenio je sve druge članove Vlade" Miki nije je svjestan da će mu Fjumani doć glave.

BR
Brandfackel2
12:41 01.02.2014.

Niti ima autoriteta, niti obraza, nisti sposobnosti da učini išta hvale vrijedno i pozitivno za Hrvatsku. Dobro ga je opisao prije par dana, inače familijarno s njim povezani, Goran Jandroković: "nesposobni skorojević". Kamo sreće da Hrvatska nikada nije viedjela ni ni čula za milanovića niti ikoga iz njegove totalno destruktivne vlade.

DU
Deleted user
12:48 01.02.2014.

Ma kakav obraz, njima svima je jedina misao harač, harač, harač rajo harač! Kad tad će ih sustići pravda Božja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije