Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao u Magistratu

D. Jelić: Moja rodbina nije zaposlena u Upravi grada

procelnici
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
19.02.2014.
u 13:01

Vijećnica Marina Novaković Matanić utvrdila je i da je najgori gradonačelnik koji najbolje radi kada ništa ne radi jer u odgovoru, po njoj, nije naveo projekte kojima želi mlade zadržati u gradu

U gradskoj je upravi 126 zaposlenika; dva na određeno, a tri su dužnosnika. Kada govorite o nepotizmu kod zapošljavanja, kod mene ga nema.

Nitko od moje rodbine nije zaposlen u gradskoj upravi od kada sam tu.

Prosudba javnosti

O drugima možemo razgovarati, ukoliko ih želite imenovati - odgovorio je Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca gradskoj vijećnici, laburistici Snježani Kirinić koja je nepotizam vidjela kod nedavnog zapošljavanja u gradskoj upravi.

Pitala je i jesu li zakonita, obzirom da je zaposlena i rodbina nekih dužnosnika.Osim nje, i Marina Novaković Matanić iz SDP-a na jučerašnjem je gradskom vijeću Karlovca prozvala gradonačelnika.

Ustvrdila je da je najgori gradonačelnik koji najbolje radi kada ništa ne radi jer u odgovoru, po njoj, nije naveo projekte kojima želi mlade zadržati u gradu.

– O sadržaju moga rada niste kvalificirani govoriti. O njemu, ali i o načinu vaše komunikacije, koju pripisujem vašim godinama, neka odluče građani, odnosno javnost. Ja ne bih nikada ad hominem bilo koga prozivao. Pokušavam odijeliti čovjeka od njegova rada i molim da tu razinu zadržimo - kazao je Jelić.

No, osim zapošljavanja, radnih mjesta, te projekata, oporbu je zanimalo i tko je ‘otjerao’ Lepu Brenu iz Karlovca.

– Kako sam čuo, pod pritiskom jedne naše udruge, iako je dvorana Mladost trebala zaraditi 40.000 kuna od organizatora, koncert je preseljen u Krnjak. Zato pitam hoće li se i skorašnja rukometna utakmica sa klubom iz Šabca preseliti iz Karlovca.

Tko je otjerao Brenu?

– Nisam utjecao na to da se koncert premjesti u Krnjak. O svemu sam bio kontaktiran kada je odluka već donesena. No, majke poginulih branitelja, te populacija koja je najviše žrtava dala u Domovinskom ratu mišljenja da za to nije vrijeme, da neke svetinje još ne treba dirati.

Stoga smatram da je to ispravna odluka. Inače, prvi sam gradonačelnik koji je bio i na pravoslavnoj euharistiji i smatram da mostove treba graditi, no u nekim slučajevima prvo treba sanirati obale. Zato smatram da je, za sada, ovo ispravna odluka - komentirao je Jelić.

Dodaje kako bi se koncert, da je dogovoren, i održao u Karlovcu.Rukometnu utakmicu, koja se održava pod okriljem EU rukometne federacije, smatra Jelić, ne treba povezivati sa ovim slučajem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije