Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jallow u RH

Cvitan i haaški tužitelj dogovorili suradnju

Cvitan
Foto: DORH
12.09.2014.
u 22:23

Novi haaški tužitelj za preostale procese dat će svu pomoć DORH-u, a DORH će se brinuti o zaštiti svjedoka i podataka

U svom prvom posjetu Hrvatskoj glavni tužitelj Mehanizma za međunarodne kaznene sudove UN-a (MMKS) Hassan B. Jallow razgovarao je s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom i zamjenicom ministra pravosuđa Sandrom Artuković Kunšt.

Cvitan i Jallow potpisali su memorandum o suglasnosti kako bi se postigao što efikasniji progon počinitelja ratnih zločina na području bivše Jugoslavije od 1991. godine. MMKS je uspostavilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, kao privremeno tijelo zaduženo za preuzimanje preostalih funkcija Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju kao i suda za Ruandu, nakon isteka njihovih mandata.

Tužiteljstvo MMKS-a i DORH surađivat će tako što će novo haaško tužiteljstvo DORH-u davati informacije, materijale i dokaze, kao i druge oblike pomoći koje DORH zatraži za postupke progona, istraga ili suđenja za ratne zločine. Memorandum stupa na snagu odmah, a Državno odvjetništvo brinut će se za povjerljivost podataka i sigurnost svjedoka.

>>Prva žalba kojom ću se baviti bit će u predmetu Karadžić

Komentara 7

DU
Deleted user
02:53 13.09.2014.

Dali ce konacno "kapetan" Dragan biti izrucen Hrvatskoj?

VE
verakruz
09:07 13.09.2014.

Dobra sva tri komentara... Pogodili ste u bit problema... Ni Perkovića nikad ne bi ni procesuirali da nije izručen Njemačkoj

AL
alphazulu99
07:55 13.09.2014.

Ne dogovaraju se oni o kapetanu Draganu, oni pripremaju montirane optuznice za Hrvate. Kada bi i kojim slucajem kapetan Dragan bio izrucen, oslobodili bi ga u rekordnom roku i jos bi mu odstetu platili. Za ovakvu RH je bolje ne izrucivanje Dragana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije