Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika promjena vremena

Crveno upozorenje za cijelu obalu: Puhat će vjetar s olujnim udarima

bura premantura
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
02.01.2019.
u 08:23

Najviša dnevna temperatura na kopnu bit će od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Velika promjena vremena stiže odmah na početku nove godine. Danas će biti promjenljivo oblačno, mjestimice uz slabe oborine te razmjerno vjetrovito, na  kopnu će biti snijega i kiše koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom, biti češće u prvom dijelu dana, a slaba kiša moguća je i na Jadranu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Vjetar će osobito jak biti uz more pa je oglašeno crveno upozorenje. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a krajem dana na sjeveru zemlje moguće i olujnim. Na Jadranu će umjeren do jak sjeverozapadnjak okrenuti na buru i jačati pa će od sredine dana biti olujnih, podno Velebita i orkanskih udara. 

Najviša dnevna temperatura na kopnu od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je da snijeg povremeno pada u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te da su kolnici mjestimice mokri i skliski, zbog niskih temperatura moguća je poledica.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala (DC8), državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Video - Snažni valovi u Dubrovniku

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Trajekt na liniji Prapratno - Sobra, isplovit će u srijedu, 2. siječnja, u 16 umjesto u 15 sati.

Ključne riječi

Komentara 2

NO
nogogaz
12:40 02.01.2019.

Ni vitar ni beograd ni bog ni zagreb ne mogu pobjedit moje lipe dalmatinske republike!

DU
Deleted user
08:49 02.01.2019.

S klimatskim promjenama nekretnine pored mora ce biti neprocjenjive. Vjerojatno ce zavrsiti ispod razine mora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije