Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanje za rad

Crveni križ dobiva aplikaciju baze podataka 'Family Links Answers'

Crveni križ
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
06.10.2014.
u 11:12

Hrvatski Crveni križ započinje koristiti ovu aplikaciju, koja će pridonijeti učinkovitijem sustavu vođenja i razmjene podataka između nacionalnih društava Crvenog križa

Hrvatski crveni križ je među prvim nacionalnim društvima kojima će Međunarodni odbor Crvenog križa ustupiti aplikaciju baze podataka tzv. 'Family Links Answers kao priznanje za izuzetne rezultate ostvarene posljednjih godina u radu Službe traženja.

Međunarodni odbor organizacije, podsjeća Hrvatski crveni križ, već prije je iskazao veliko povjerenje kad je nakon zatvaranja ureda u Hrvatskoj 2007. godine Hrvatskom crvenom križu predao svoje podatke o osobama nestalim tijekom Domovinskog rata. Time je HCK postao prvo nacionalno društvo Crvenog križa kojem je Međunarodni odbor Crvenog križa ustupio podatke na daljnje vođenje.

Hrvatski crveni križ započinje koristiti ovu aplikaciju, koja će pridonijeti učinkovitijem sustavu vođenja i razmjene podataka između nacionalnih društava Crvenog križa, zahvaljujući dosadašnjem radu koji su prepoznali i visoko ocijenili u Međunarodnom odboru Crvenog križa. Izniman rad Službe traženja posebno je došao do izražaja prilikom prikupljanja i obrade podataka o osobama evakuiranima s poplavljenih područja u Republici Hrvatskoj u svibnju ove godine kad je u kratkom roku evidentirano 8545 osoba. Predstavnica Međunarodnog odbora Crvenog križa naglasila je kako je ovakav opsežan posao u tako kratkom vremenu samo potvrdio ugled koji Služba traženja uživa.

>>Žrtvama poplave Crveni križ isplatio 33,7 milijuna kuna

>>Započela humanitarna akcija Topli obrok za djecu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije