Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASKOTA U AKCIJI

Teška srca, i našeg fiću starog 38 godina morali smo poslati na požarište

Fićo!
Foto: DVD Kučiće
1/3
21.07.2017.
u 14:40

Dobrovoljni vatrogasci

Što ćemo, zapovjedniče, hoćemo uzeti Fiću, pitali su dobrovoljni vatrogasci iz Kučića kod Omiša svojeg zapovjednika Antu Tomasovića. On je teška srca pristao jer drugog izbora nije bilo.

Crveni Fićo (38) koji se na autocesti probija kroz gusti dim u ovih nekoliko dana postao je simbol heroja i način na koji su vatrogasci bili primorani boriti se protiv požara. Fotografija je snimljena u Prpuši kraj Šestanovca, a Fićo je do tog dana mirovao.


Foto: DVD Kučiće

- Pronašli su ga dečki kraj smetlišta i odlučili me iznenaditi. Kad sam ga vidio, stvarno sam se razveselio - prisjeća se Tomasović događaja od prije četiri godine, kad se autić pojavio u njihovom dvorištu. Originalno je bio žute boje. Sa zapovjednikom su odlučili renovirati ga i obojiti u crveno, pišu 24sata.

- Dečki su ga htjeli malo modernizirati, staviti nove sirene, ali ja sam im rekao da ne dolazi u obzir - objašnjava nam zapovjednik. Tako je sve, od sirena do sjedala, u njegovu prvobitnom stanju iz 1979. godine. Sam popravak trajao je mjesec dana, a rezervne dijelove tražili su u okolnim mjestima i dobivali od prijatelja.

Fićo!
1/1

Jako paze na njega, znao ga je provozati jedino zapovjednik nedjeljom kad bi otišao na kavu. Kako nam opisuje to je vožnja iz čistoga gušta. S popularnim Fićom stalno su se svi htjeli slikati. Ne može proći ulicom a da mu netko ne potrubi. Poznat je u mjestu i svi ga vole. Od milja je nazvan vatrogasna maskota. Najbrže što vozi je 100 kilometara na sat po autocesti. Nekad su ga znali izvesti po gradu kad bi išli u patrolu.

- Većinom ga držimo u garaži kako se ne bi oštetio - govori nam zapovjednik. 
U Fići bi se vozila dvojica, a trojica su ih slijedili iza u cisterni. Kako je bilo teško voziti se kroz gusti dim, opisao nam je sam zapovjednik. 
- Cijela situacija bila je teška. Ja sam sjedio iza u cisterni, a Fiću ispred skoro nismo ni vidjeli - prepričava nam zapovjednik.

Dodaje kako je crveni autić odličan upravo zato što je nizak. Iako su Fićeki poznati po tome da se znaju često kvariti, ovaj nije stao ni u jednom trenutku. Kako su oni njega spasili od propadanja, tako im je on vratio uslugu. U posljednjih pet dana hrabri autić pomogao je petorici vatrogasaca u Prpuši i Tugarama-Srinjinama.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
15:20 21.07.2017.

Todorić je dobio 200 vatrogasnih vozila dok vatrogasci gase požare za fićom. Vjerodostojno,

EN
endorfin0777
16:08 21.07.2017.

Glavno da se sabor opet obnavlja i to za 40 milijuna kuna...sramota.

U1
ursus_1212
20:36 21.07.2017.

Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije