Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA UPOZORENJA

Crveni alarm najavljen za srijedu, stižu novi orkanski udari bure. U unutrašnjosti još snijega

Orkanska bura na širem zadarskom području
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.02.2023.
u 21:58

Narančasto upozorenje zbog mogućnosti vjetra opasnog za veća plovila izdano je za riječku regiju, zapadnu obalu Istre i cijelu Dalmaciju

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za srijedu na Jadranu najavljuje jaku, na udare i olujnu buru, podno Velebita s orkanskim udarima, a crveni meteoalarm upaljen je za područje Kvarnera i Velebitskog kanala. Na Jadranu će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima. Narančasto upozorenje zbog mogućnosti vjetra opasnog za veća plovila izdano je za riječku regiju, zapadnu obalu Istre i cijelu Dalmaciju. 

Na krajnjem jugu od sredine dana zapuhat će umjeren do jak istočnjak i jugo.  U unutrašnjosti vrijeme će biti oblačno sa snijegom u gorju, dok se u ostalim krajevima prognoziraju oborine na granici kiše i snijega. Najniža temperatura zraka između -3 i 2, a na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 1 i 6 Celzijeva stupnja, a na Jadranu od 8 na sjeveru do 15 stupnjeva na jugu, prognoza je DHMZ-a.

Foto: DHMZ

Podsjetimo, nakon velikih nanosa snijega koji je padao proteklih dana stanje se tek tijekom utorka normaliziralo pa je tako otvorena bila tijekom dana i autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, dok se između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi jednim trakom uz ograničenje od 40 km/h. Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama prema Rijeci/Istri i obratno mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i zatim starom cestom DC3 kroz Gorski kotar preko Gornjeg Jelenja. 

>> VIDEO Obitelj iz Splita provela noć na cesti: Do krivnje je i na neodgovornim vozačima

Vozače se poziva da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije te se vozače moli za strpljenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije