Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova studija

'Crtež' na Torinskom platnu nastao za vrijeme potresa

potres
Foto: Borna Filić/PIXSELL
12.02.2014.
u 11:26

Obrise tijela, za koje se drži da je Isusovo, na Svetom platnu izazvao je jaki potres, proizlazi iz nove studije profesora na učilištu Politecnico u Torinu

Obrise tijela, za koje se drži da je Isusovo, na Svetom platnu (Sindone) izazvao je jaki potres, proizlazi iz nove studije profesora na učilištu Politecnico u Torinu. Profesori Carpinteri, Lacidogna i Borla svoje su izučavanje objavili u međunarodnom znanstvenom časopisu Meccanica. „Crtež“ Isusova lika prouzročio je, na osnovu tog izučavanja, snažni potres koji je pogodio Jeruzalem 33. godine poslije Krista.

Prema tom istraživanju neutroni, koji su se oslobodili potresom, utisnuli su na platno lik muškarca obavijenoga lanenim platnom. Istodobno su izmijenili razinu ugljika 14 na platnu pa se zbog toga nije mogao utvrditi točan datum njegova podrijetla. 

Za potresa, drže torinski profesori, dijelovi zemljine kore ispuštaju neutrone. Oni su djelovali na atome dušika u vlaknima platna i izazvali kemijsku reakciju koja je dovela do „fotografiranja“ obrisa tijela koji je bio u kontaktu s platnom. Na taj je način oslikano tijelo osobe pokrivene platnom kakvim su pokrivani pokojnici. Izlazak energije je, istodobno, izmijenio vrijednosti ugljika, drže torinski profesori. Sveto platno pohranjeno je u Torinu. Znanstvenici godinama pokušavaju utvrditi je li na njemu oslikano tijelo Isusa i kako je nastala ta preslika.

>> Torinsko platno nije krivotvorina, njime je bio omotan Isus!

>> Više od milijun osoba želi vidjeti Torinsko platno

Komentara 5

SE
sestrićna
12:41 12.02.2014.

čini se da je potres u njihovim glavama..

PP
plavac plavi
13:11 12.02.2014.

Kakvi nadriznanstvenici!! Hahahaha!!

RE
reborn
10:56 30.04.2014.

Postoji istraživanje (znanstveno, a ne čara-bara) koje propituje vezu između potresa i gama zračenja, te se u zaključku tog istraživanja navodi da postoji značajna povezanost između zračenja i promatranog potresa... Vidi: "Observation of the prior earthquake effect on the flux of environmental neutrons, gamma-radiation, and on the local electric field in Tien Shan mountain"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije