Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan pobjede

Crnogorskog vojnog izaslanika osudili zbog sudjelovanja na obljetnici Oluje

Proslava u Kninu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.08.2018.
u 13:05

'Danas je Crna Gora okrenuta sigurnoj europskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti'

Crna Gora okrenuta je sigurnoj europskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti, odgovorila je službena Podgorica u utorak na optužbe prosrpske oporbe da je nazočnost njezina vojnog izaslanika na proslavi Oluje u Kninu skandalozna i sramotna.

Iz Ministarstva obrane objavljeno je da vojni izaslanik nije bio u Kninu da proslavlja bilo čije pobjede ili poraze, niti stradanja bilo kojeg naroda, „kako se to zlonamjerno želi predstaviti“.

“Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj, Ivan Mašulović, sudjelovao je na obilježavanju Dana pobjede, u okviru redovitih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu s uobičajenim diplomatskim protokolom”, odgovorilo je u utorak crnogorsko Ministarstva obrane na optužbe prosrpske oporbe u povodu prisustva tog visokog dužnosnika Vojske Crne Gore na proslavi operacije "Oluje" u nedjelju u Kninu.

Crna Gora je, istaknuli su, svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije.

„Danas je Crna Gora okrenuta sigurnoj europskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti“, stoji u priopćenju Ministarstva.

Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više voditi tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku i izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, navodi ministarstvo.

Ističe da takav odnos Crna Gora ima i prema bliskoj i prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, savezničkoj zemlji u NATO-u.

Zastupnički klub prosrpskog oporbenog Demokratskog fronta (DF) tražio je tim povodom zakazivanje hitne sjednice crnogorskog parlamenta, koji su čin prisustva predstavnika Vojske Crne Gore (VCG) obilježavanju godišnjice akcije „Oluja“ U Kninu, ocijenili skandaloznim.

Ujedinjena Crna Gora je pošla i korak dalje pa je od premijera Duška Markovića  zatražila da podnese ostavku, jer je, kako su kazali, državi nanesena ljaga i sramota.

>> Predsjednica posjetila tvrtku Ante Gotovine: 'To je Hrvatska'

Proslava u Kninu
1/4
Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
17:31 07.08.2018.

Pravi Crnogorci kojih je oko polovine, priznali su svoju grešku u Domovinskom ratu i imali su snage i dostojanstva ispričati se Hrvatima i to treba cijeniti. Drugi dio, njih oko oko 35% osjećaju se Srbima i oni rade podjele gdje god stignu, pa tako i u CG.

Avatar Celzijus
Celzijus
14:20 07.08.2018.

Jedino skandalozno i sramotno je u 21. stoljeću, u civiliziranoj Europi, postojanje srbije i srbijanaca pod ovom kapom nebeskom. Postojanje takvog smeća samo je dokaz tolerantnosti nacija u okruženju, dokaz kako su svi narodi barem 5 stoljeća ispred ove sramote ljudskog roda.

KR
Krotila
13:54 07.08.2018.

s Lovćena vila kliće,oprosti nam Dubrovniće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije