Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4 milijuna kuna

Crni fondovi: Barišićev prljavi novac HDZ je predao Bajiću

Mladen Barišić
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
08.11.2010.
u 07:48

Glavni državni odvjetnik sada ima dokaz da su vladajući imali novac koji se nije knjižio i čuva ga kao argument protiv Barišića

Da je HDZ imao crni fond više nisu samo priče. Dokaz leži u sefu glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Riječ je o dva milijuna kuna i 300 tisuća eura koje je smijenjeni glavni rizničar HDZ-a Mladen Barišić predao svom nasljedniku Branku Bačiću.

Iz kuće u stranački sef

Dogodilo se to neposredno nakon što je Predsjedništvo HDZ-a, 25. siječnja ove godine, smijenilo Barišića sa svih stranačkih funkcija te za glavnog tajnika stranke imenovalo Branka Bačića. Primopredaja “vlasti” bila je i više nego zanimljiva. Barišić je Bačiću od kuće donio spomenutu svoticu, a provjerom stranačkih knjiga Bačić je imao što vidjeti, odnosno ne vidjeti. Novac koji mu je Barišić donio iz svog stana nigdje nije bio evidentiran. No unatoč tome uzeo ga je, pohranio u stranački sef, a nekoliko mjeseci poslije, točnije kada se oko Barišića obruč počeo stezati, u HDZ-u su novac odlučili proslijediti glavnom državnom odvjetniku.

Mladen Bajić, jasno je, sada ima snažan dokaz da je najjača stranka imala svoje crne fondove, prljavi novac koji se nije knjižio i za koji postoji sumnja da je završavao i na privatnim računima Barišića, ali i njegova prijatelja i bivšeg šefa Ive Sanadera. Službenu potvrdu ovih informacija odbili su dati i u HDZ-u i u DORH-u. Nisu ih željeli potvrditi ni Barišićevi odvjetnici. Svi redom pozivali su se na Zakon o USKOK-u uz obrazloženje kako ne mogu komentirati slučajeve koji se još uvijek istražuju. No ono što je bitno jest činjenica da informacije koje smo dobili od provjerenog i visokog izvora baš nitko od spomenutih nije demantirao.

Život na visokoj nozi

Odakle Barišiću taj novac? Na to pitanje možda će Barišić dati odgovor upravo ovih dana, kada bi trebao dovršiti svoj iskaz USKOK-u o izvlačenju novca iz državnih tvrtki. Možda odgovori i koliko je neproknjiženog novca prošlo kroz njegove prste i stan. Nema sumnje da je riječ o milijunima. Pa već je otkrio da je 25 milijuna kuna dao bivšem premijeru. Da mu novca ne manjka vidjeli su i policajci kada su mu potkraj rujna pretražili stan. Imali su što vidjeti. Bivši šef Carine kojeg su u kolege u stranci “od milja” zvali Torbar volio je život na visokoj nozi. I živio ga je! Svaki dan “uskakao” je u košulje i odijela omiljene mu marke Brioni, često šivana po mjeri. Svako stoji oko pet tisuća eura. Istančan ukus imao je i za satove. Može se pohvaliti zavidnom kolekcijom, ima čak tri iz linije Pateka Philippea koji su vrijedni oko dvjesto tisuća eura. Kao gost volio ga je svaki zagrebački ugostitelj, što nije čudno kad se zna da je pio samo skupa pića i pušio skupe cigare.

Komentara 187

99
999jakob
21:49 08.11.2010.

marko-hehheehehehe navodno smo doznali hihihhihihihhihihhiiiiiiiiiiiiiiiiiii

VI
vidimškoj
21:54 08.11.2010.

e moj glupi narode, neka vam opet stoka sitnog zuba iz dijaspore kroji sudbinu sa svojim glasovima............................................

DA
darko9
09:03 08.11.2010.

novac nikad nije došao do hdz i kosor sa vladom nema ništa sa tim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije