Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOV NA TERORISTE

Crna Gora traži da njena policija uđe u srbijansko veleposlanstvo u Podgorici

Branka Milić
Foto: YouTube/Screenshot/Vijesti Online
29.11.2018.
u 18:06

U tijeku je nacionalna tjeralica za Brankom Milić, koja za sebe kaže da pripada četničkom pokretu u Srbiji

Crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova zatražilo je u četvrtak od srbijanskog veleposlanstva u Podgorici da omogući ulazak policije u prostorije tog diplomatskog predstavništva zbog situacije sa srbijanskom državljankom Brankom Milić, optuženom za pokušaj terorističkog napada na dan crnogorskih parlamentarnih izbora 16. listopada 2016., koja je sa suda u Podgorici prije par dana pobjegla u zgradu veleposlanstva.

Branka Milić, koja sama za sebe kaže da pripada četničkom pokretu u Srbiji, pobjegla je prošlog petka iz sudnice Višeg suda u Podgorici, gdje se protiv nje, 13 njenih sunarodnjaka i dva ruska državljana vodi sudski postupak te se sklonila u veleposlanstvo Srbije u Podgorici.

Kako je priopćeno, crnogorski MVP ponovno je danas pozvao srbijanskog veleposlanika Zorana Bingulca na razgovor i tom mu je prilikom, sukladno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, uručena nota sa zahtjevom da veleposlanstvo Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih tijela Crne Gore u prostorije veleposlanstva, što je zatraženo na temelju nacionalne tjeralice čije izdavanje je u srijedu naložio podgorički Viši sud.

MVP je zatražio što brži odgovor Srbije na zahtjev, ističući da će crnogorska tijela i dalje postupati u skladu s međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i svjetskom diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka. Veleposlanik Bingulac rekao je da će uručene dokumente proslijediti nadležnim organima Srbije.

Istodobno je crnogorski posebni tužitelj Milivoje Katnić zatražio na današnjem suđenju da se postupak protiv Branke Milić izdvoji i da joj se sudi kad se steknu uvjeti za to, navodeći kako sumnja da je njezin bijeg organiziran unaprijed, s ciljem odugovlačenja postupka. 

Branka Milić optužena je zajedno s dva ruska i 13-oricom srbijanskih državljana za pokušaj terorističkog napada na sam dan održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u dosluhu s dijelom vodstva crnogorskog oporbenog Demokratskog fronta, čija se dvojica čelnika također nalaze pred sudom.

POGLEDAJTE VIDEO: Noćno prepucavanje u Saboru

Ključne riječi

Komentara 14

ST
steve
20:34 29.11.2018.

Rijesiti jednostavno, protjerati srpsko poslanstvo u Srbiju a nju uhapsiti.. Oni bi sigurno to ucinili da se to dogodilo u Srbiji. Nije bitno kliko ste mali ali je bitno da imate cvrste zakone a to je pravna drzava.

PL
@ploto@
22:30 29.11.2018.

Nema tu mjesta za kompromis.Četnikuša mora biti uhićena.

DU
Deleted user
11:56 30.11.2018.

Hapsi četnikušu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije