Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'posve je uništen'

Golemi križ s tornja katedrale probio je krov i završio pred kardinalovom sobom

Ilustracija
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/9
22.03.2020.
u 11:23

"Trebat će nam osam do deset dana da sve ovo dovedemo u red“, rekao nam je rektor Zagrebačke katedrale mons. Josip Kuhtić.

Golemi kameni križ s vrha južnog tornja Zagrebačke katedrale, koji se odlomio u jutrošnjem potresu, probio je krov Nadbiskupskog dvora i završio pred prostorijama u kojima boravi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, javili su nam naši izvori s Kaptola.

„Križ je doslovce završio pred kardinalovom sobom. Taj dio Nadbiskupskog dvora posve je uništen i nije više za stanovanje“, kažu nam očevici s Kaptola, a to potvrđuju i fotografije razbijenoga krova Nadbiskupskog dvora.

U Zagrebačkoj katedrali je, kako doznajemo, stradao dio kora, ali se još uvijek ne smije ulaziti u katedralu, pa će se šteta naknadno procijeniti.

VIDEO Urušenje crkve u Palmotićevoj ulici u Zagrebu

„Konstrukcija katedrale je stabilna. Isključili smo zvona. Trebat će nam osam do deset dana da sve ovo dovedemo u red“, rekao nam je rektor Zagrebačke katedrale mons. Josip Kuhtić.

Potres se osjetio i u susjednoj franjevačkoj crkvi sv. Franje na Kaptolu, gdje nema većih šteta, a manja šteta je i u pravoslavnoj crkvi Sv. Preobraženja Gospodnjeg na zagrebačkom Preradovićevom trgu. Štete ima u crkvama u Remetama i Čučerju.

Ključne riječi

Komentara 41

LE
Leonn
11:47 22.03.2020.

Kako vas nije sram komentirati i pisati takve odvratne stvari. Ako niste vjernici ostavite nas na miru i ne vrijedajte nase svetinje i pastire.

AS
ante_slavonac
11:57 22.03.2020.

u ovim teškim trenutcima budale žele imati svoj praznik,sudeći po nekim komentarima

SO
Sir Oliver
13:08 22.03.2020.

Ogromni kriz, a ne golemi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije