Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo ministrici s Kaptola
Povratak na članak

Crkva se žali na diskriminaciju: Država će kupiti udžbenike, ali ne i za vjeronauk

Kada se izabere u prvom razredu osnovne škole, vjeronauk postaje obvezni predmet. Ne upisuje se iznova iz godine u godinu. S druge strane - roditelji učenika mogu i ispisati s vjeronauka

Komentari 114

DO
doremifas
08:50 31.05.2019.

Ako se itko treba zaliti na diskriminaciju onda su to nasa djeca, jer uvlacenjem vjeronauka u skole, crkva pere mozak ne samo nasoj djeci vec i roditeljima. Kome je do vjeronauka nek ide u crkvu i tamo bulazni koliko hoce.e. Vjeronauk u skolama oduzima djeci satove predmeta od kojih bi mogli imati koristi. Religija je privatna stvar svakog i nema nist zajednicko sa naukom.

VL
SA
sargu123
08:45 31.05.2019.

Vjeronauku je mjesto u crkvi pa tko voli trošiti slobodno vrijeme nek izvoli.

VL
AP
Anka partizanka
09:02 31.05.2019.

Crkva i skola se nikad nisu ni trebali mijesati u jednu kasu. Ne vidim kako bi ministarstvo obrazovanja moglo financirati udzbenike koji uce djecu da je covjeka stvorio Bog. Ako su se vec smijesali, onda to mora biti tretirano iskljucivo kao izborni predmet, a udzbenike bi trebali financirati roditelji ili crkva jer cak i ako se usporedjuje s drugim izbornim predmetima (kao sto je strani jezik ili informatika), opet mi vjeronauk ne ide skupa sa skolom.

VL
NE
NeRazdjelnicima
09:27 31.05.2019.

Vrijeme je da raskinemo lihvarske Vatikanske ugovore i uvedemo crkveni porez: tko želi vjeronauk neka to sam plati i nek kupi svojoj djeci udžbenik za vjeronauk. Ja plaćam udžbenike za izbornu informatiku i strani jezik, nije li to diskriminacija.

VL
GL
glištun
10:54 31.05.2019.

Udžbenike o čemu !?!? O čarolijama iz brončanog doba; svakdanjem hodanju po vodi, životu u ribama i sa ribama, ženama sa muškim rebrima,večerama za dvanaest, zombijima, zmajevima, đavolima i sličnim izmišljenim strip-junacima ?

VL
NO
Nordik
08:47 31.05.2019.

Neka država kupi udžbenike a mi ćemo graditi zgrade od onixa i nositi eure u strane banke.

VL
Avatar comandante
comandante
08:47 31.05.2019.

šta se čeka sa raskidom lihvarskiog Vatikanskog ugovora i sa izbacivanjem vjeronauka iz škola? Koja to još normalna zemlja plaća toliki harač crkvi?

VL
KO
kodifan
09:35 31.05.2019.

vjeronauk je za crkvu..ne za školu

VL
NI
Niki11
09:46 31.05.2019.

Al zar stvarno netko vjeruje u boga u 21 st. Nisam nesto pametan, uspjesan i lijep, ali uvijek me zanimalo kakav je to mentalni sklop da stvarno vjerujes u price za laku noc. Al dok se sjetim da oni s doktoratima u Hr kunu se u boga i drze krunicu oko vrata onda mi stvarno nije nist jasno.

VL
TH
thu
09:23 31.05.2019.

Nek financira iz škrabice sa nedjeljne mise...

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
09:01 31.05.2019.

Diskriminacija bi bila kada bi država udovoljila ovom zahtjevu i to prema ostalim vjesrskim zajednicama.Ovako, tko hoće učiti o ribolovu, neka si kupi literaturu o ribolovu, a tko želi učiti o vjeri neka si kupi potrebne udžbenike.

VL
DA
darwil
08:51 31.05.2019.

Kaj ne tražiš svog pulena Bandića da osigura našu lovicu

VL
GE
Gesnera
14:26 31.05.2019.

Vjerske škole, preko vjeronauka ( najtragicnije ) u Hrvatskoj uz bogomolje im, regrutni su centri i rasadište vjerskih fanatika-lunatka, katolickih fundamentalista, mlitantnih vjerskih terorista i ideologije nacikleroUIfašista........ A indoktrinacijom i ideologoizacijom vjere, totalitarnim pranjem mozgova, najslabijih i najmanjih, formiraju od djece podatnu im i pokornu celjad za vlasatite perverzne potrebe i orgije ove ili one seksualne sklonosti im nastrane............. I neka se nitko ne zavarava, a pogotovo vjerski zatucani im roditelji i bake i djedovi da samo rijetki od te prelatske kamarile u seksuanim orgijama zastrane............... Prije ce biti da im je to i modus vivendi i modus operandi njihovog poslanja i svako malo, svjedoci smo diljem svijeta toga njihovga licemjernog, farizejskog i prijetvornickog, nemoralnog i bogohulnog stanja..................... Pa i papa Franjo se zbog njihovih seksualnih nastranih nepodopština i orgija svako malo ispricava, moli za oprost žrtava im bestijalnoga bluda i pokajnicki se pred njima klanja.

VL
GV
golub Vaso
09:36 31.05.2019.

znači treba prati mozak našim parama?!

VL
DU
Deleted user
10:12 31.05.2019.

Škole treba pretvoriti u sjemeništa a ove stare neženje trebaju svako jutro držati misu kao prvi sat. Informatiku treba izbaciti iz škole za sva vremena. Amen. Treba uvesti i crkveni porez jer Bog najbolje zna kako trošiti naš novac.

VL
KO
komar64
10:52 31.05.2019.

Vratite vjeronauk u crkvu gdje i pripada.

VL
LA
larala
09:19 31.05.2019.

opet politika zagađuje obrazovanje....izborni , ne izborni totalno nebitna stvar...bitno je da se novac stavlja ispred znanja i da se djeci slabijeg imovinskog stanja oduzima mogućnost učenja. radne bilježnice neće financirati država ali će iste morati kupovati roditelji jer jee ministrica odlučila smišljati toplu vodu i uvoditi nove udžbenike koji nisu ništa bolji nego stari. ....svaka čast ministrici koja i dalje nastavlja po svom, nije joj dosta što su se pilot projekti kurikularne reforme pokazali katastrofalni ona ide do kraja da uništi djeci život svojim novim pravilima o udžbenicima, praznicima...itd ....jer očito koga u ovoj državi briga za znanje i sretno dijete kad je najbitniji novac u proračunu i malo medijske pozornosti.

VL
ZE
zeljko44
12:09 31.05.2019.

sirotinjo kaptolska kruha gladna pa kad vam politika vec dozvoljava da djeci perete mozak po vrticima i skolama a roditelji to dozvoljavaju barem bi to mogli izfinancirati. ali nemojte imati nikakvu losu savjest pametni ste vi---- dok narod za vamaa pognutih glava plazi i puni vam vrece sa novcem neznajuci da vi sa Bogom nemate veze samo tako dalje crvenkapice--- dok se zadnji pametan covijek ne odseli u svijet

VL
SA
sani1
11:04 31.05.2019.

A jadni, baš mi ih je žao. Ma mrš...

VL
MA
maltez
10:27 31.05.2019.

A kome da se ja žalim, što mi crkva uzima lovu, a nisam vjernik. Da se razumijemo, ja redovno dajem priloge u karitativne svrhe, ali ne volim da mi se uzima bez odobrenja.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.