Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crkveno-pravna afera

Crkva optužuje državu: Oteli ste nam zgradu u centru Zagreba

26.03.2023.
u 20:32

Vrhovna poglavarica Družbe sestara milosrdnica u pismu profesorima i djelatnicima Pravnog fakulteta otkrila je veliku crkveno-pravnu aferu koja se odigrava u postupku povrata imovine

Komentara 56

JU
jurilica
23:02 26.03.2023.

Sestre milosrdnice su oduvijek bile s narodom i za narod. Osnovale su bolnicu, u kojoj i mnoge danas rade, školu, uredile čudesno Lužnicu... One su pravi primjer kako bi Crkva trebala djelovati u društvu. Da su barem svi takvi ne samo u crkvi već i u društvu takvi!

DU
Deleted user
17:41 27.03.2023.

Odvratni ste vi urednici večernjeg. A ma baš ništa uvrijedljivi nisam napisao već činjenicu o doniranoj nekretnini moje obitelji prema crkvi i taj komentar je izbrisan??? Zašto? Zašto je jedini narativ u komentarima protiv crkve a svaki komentar koji je uz crkvu vi ste izbrisali? Sramite se štetočine jedne. Gdje je sloboda govora fašisti?

BR
Brankko
03:35 27.03.2023.

Konačan čin oduzimanja bio je stupanje na snagu takozvanoga zakona o naknadi, 1. siječnja 1997. Od tada mnogo postupaka uopće nije završeno, a mnogo je onih koji su završeni pogrešno. Stanova i kuća oduzeto je oko 30.000. Mnoštvo njih "otkupljeno"" je po cijeni otprilike 15.000 DM = 7500 E za stan od 100 m2 u centru Zagreba. Podosta je "otkupljivača" koji su te stanove prodali -- i to po itekako većoj cijeni, recimo prije koji mjesec jedan je takav stan prodan za 250.000 E. U postupke "upravnih tijela" i "sudova" ugrađena je gruba protupravna pogreška. Ti su stanovi "prodavani" prije nego što je uopće okončan postupak u kojemu je trebalo utvrditi vraća li se vlasniku (u većini slučajeva, ne) ili se ne vraća. Kao da kupite auto od nekoga tko ga još nije kupio od treće osobe. I da ne bude zabune: jedno je državno povjerenstvo izračunavalo početkom 1990ih vrijednosti oduzete imovine. Oduzeti stanovi čine oko 3--4% vrijednosti, a ogromna većina -- to su zemljišta i šume oduzete od malih i velikih vlasnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije