Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI PROMJENU ZAKONA

Pogrebnik već tri dana leži u lijesu ispred Ministarstva gospodarstva: Počeo je štrajkati glađu

Zagreb: Poduzetnik pogrebnik Mario Kolarevi? ve? tre?i dan spava ispred Ministarstva gospodarstva
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/11
03.06.2022.
u 07:42

Najavio je da će iz lijesa ustati tek kada se nešto konkretno promijeni

Muškarac leži već tri dana u lijesu ispred Ministarstva gospodarstva i tako prosvjeduje sve dok se ne ukine Zakon o pogrebničkoj djelatnosti ili se barem ne počnu primjenjivati sve odredbe tog Zakona.

Osim što leži u lijesu, vlasnik pogrebnog centra iz Virovitice Lira Mario Kolarević štrajka glađu. Pije samo vodu, a hranu je zamijenio vitaminima. Najavio je da će iz lijesa ustati tek kada se nešto konkretno promijeni, što znači ili ukidanje Zakona o pogrebničkoj djelatnosti ili dok se ne počnu primjenjivati sve odredbe tog Zakona.

Kolarević je odlučio prosvjedovati jer komunalno poduzeće "Flora" iz Virovitice za obavljanje ukopa traži punomoć ovjerenu kod javnog bilježnika.

"Svi moji kolege pogrebnici i ja, kada radimo pogreb u Osijeku ili Zagrebu, nemamo nikakvih problema, no kad mi se stranka obrati u Virovitici, najveći je problem što ne mogu za obitelj ništa odraditi. Ako pozovem komunalno poduzeće u vlasništvu grada, dobivam odgovor da ne mogu dobiti termin, obitelj mora izričito doći k njima. Smrt nastupa vikendom, praznikom. U ponedjeljak je bio Dan državnosti. Vi ne možete do utorka ništa napraviti. Bilježnici ne rade. Ženi kći premine i nema snage doći u pogrebni ured i zamislite tu osobu, ona mora doći do javnog bilježnika", objašnjava Kolarević za Direkt.

Foto: 24sata

Objasnio je nelogičnost Zakona za 24sata.

"U stavku 2. Zakona stoji da je pogrebnik na temelju pisane punomoći naručitelja ovlašten ishoditi svu potrebnu dokumentaciju za poslove preuzimanja i prijevoza umrle osobe. Zakonodavac nije postavio uvjet ovjerene punomoći, jer ne bi bila u funkciji, imajući u vidu da smrt nastupa u svako doba dana, noći, u vrijeme praznika i blagdana. U takvim uvjetima nije moguće ishoditi ovjeru punomoći", navodi.

VIDEO: Ukrajinci presreli razgovor ruskih pukovnika: 'J***** Putine. Udri Kijev, učini to!'

 

Komentara 4

Avatar Cohen
Cohen
09:10 03.06.2022.

"Štrajka već treći dan u lijesu, ispred Ministarstva gospodarstva"? Nije li dovoljno šokantno da se o tome izvijesti već prvog dana?

YE
Yeah
09:24 03.06.2022.

Kako to, kako to???

PO
pole
11:44 03.06.2022.

Što nisu tamo Đakić i njegov mali Kiro-YuBito lokalni šerifi, te vedre i oblače distriktom??? To je van ingurencije RH onda, vodi se kao exteritorij!!!! Jedino sa Ugljana expresno pakuju kofere!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije