Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donald Trump

Čovjek koji je izbor za predsjednika pretvorio u politički cirkus

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
20.07.2015.
u 22:00

Radikalnim bijelim rasistima imponira čovjek koji se oženio trima ljepoticama

David Letterman pred kamerama je kazao kako je požalio što je otišao u mirovinu. Da je znao da će se Donald Trump kandidirati za predsjednika, on to ne bi učinio. Ni pod koju cijenu! Sada mu samo preostaje da bude gost svojih kolega koji pak objeručke dočekuju duhovite komentare na račun republikanskog predsjedničkog kandidata koji je u samo mjesec dana napravio nemjerljivu štetu svojoj stranci. Šteta je tolika da stručnjaci za američku političku scenu tvrde da je već sada nepopravljiva. Čelništvo stranke ovih je dana shvatilo što se događa. Čupaju kosu s glave, ali ne pronalaze načina da zaustave Donalda. Ne mogu mu čak ni zavrnuti slavinu s novcem. On ima vlastiti novac i uopće ga ne zanima sviđa li se onima koji vode stranku ono što on govori pred kamerama i na dobro posjećenim predizbornim skupovima. Publika je isključivo bijele boje kože, sklona je rasizmu i ekstremno desnoj politici koju utjelovljuje dio republikanske stranke koji je se nazvao Pokretom čajanki. Toj publici on imponira i zato što se oženio trima ljepoticama – Čehinjom Ivanom, glumicom Marlom Maples i slovenskom manekenkom Melanijom Krauss. Mnoge agencije i američki mediji napravili su istraživanja tog krajnje desnog biračkog tijela, a rezultati su bili pomalo šokantni.

Tko je ukrao show?

U prosjeku dvije trećine birača iz te grupe potpuno stoji iza Trumpa i vidi ga kao idealnog kandidata za Bijelu kuću. Iako je njegov protukandidat iz redova republikanaca Jeb Bush kazao da Trump, skupo isfrizirani kralj lošeg ukusa, ne predstavlja republikance, čini se da je najnovija zvijezda iz političke dinastije Bush jako pogriješila – Trump je zavladao pozornicom koja je ionako prekrcana lošim predsjedničkim kandidatima i privukao svu pozornost. Neka istraživanja stavljaju ga čak na prvo mjesto popisa najpoželjnijih protivnika demokratkinje Hillary Clinton. U središtu njegove predizborne političke agende nalazi se ilegalna imigracija iz Meksika. Zalaže se za gradnju zida između Meksika i SAD-a zato što "meksički imigranti sa sobom donose drogu, probleme i bolesti, a oni su isključivo kriminalci i silovatelji. Meksičkom predsjedniku poručio je da će SAD, bude li on predsjednik, od Meksika za svakog imigranta koji prijeđe granicu prisilno naplaćivati 100 tisuća dolara.

Guzmanov tweet

On je toliko ogadio Meksiko i Meksikance da je izazvao bjegunca iz zatvora, meksčkog narkobossa Joaquina Guzmana. U svome prvom tweetu nakon spektakularnog bijega iz zatvora Guzman mu je poručio da će ga natjerati da "pojede svaku riječ koju je izgovorio". Guzman je bio toliko bijesan i izazvan da je čak i napisao da bi netko mogao biti i ubijen. Usprkos ovakvoj žestokoj retorici protiv onih koji se u SAD useljavaju iz Južne Amerike, Trump je potpuno uvjeren da će upravo on bez ikakvih problema pridobiti važne glasova latinoglasača. Kada se njemu dodaju još šestorica vrlo sličnih kandidata iz redova republikanaca, postaje jasno da se utrka za predsjedničkog kandidata već pretvorila u pravi cirkus s desničarskim predznakom. Neki normalniji, ozbiljni tradicionalni republikanski političari gotovo da i nemaju šanse. Stoga nije čudno što je Hillary Clinton prije nekoliko dana gotovo nezainteresirano izjavila da se u Trumpa, kojeg osobno poznaje, poprilično razočarala. No zapravo nema zašto biti razočarana zato što je on vodi izravno u Bijelu kuću.

>> Los Angeles okupirali prosvjednici protiv milijardera koji bi u Bijelu kuću

>> Donald Trump kreće u utrku za Bijelu kuću

Komentara 15

Avatar Lutkica
Lutkica
22:45 20.07.2015.

jedva čekamo komediju uz coca colu i kokice

MG
marko.glasnovic.507
22:37 20.07.2015.

americki izbori,predsjednicki izbori,svi izbori su samo farsa stvarnih vladara svijeta..ti mislis da si nesto promijenio ako si promijenio glas lijevo ili desno a to je ista stvar..cak je i "cuvena " syriza ista stvar samo dodatni osigura u vidu novoo ponudjenog " rjesenja"..izbori su smijesni..

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:23 21.07.2015.

Donald Trump je u biti razotkrio svo sarlatanstvo tzv. Americke demokracije, jer je sve unaprijed bilo dogovoreno za Clinton-Bush namjestaljku kao I prije 24 godine, posto ta dva klana imaju duopolisticki politicki polozaj. Trump im je pokvario namjestaljku I sadaa su na njega bijesni jer ne znaju kako ga eliminirati a popularnost mu raste, upravo zato sto je pravi sarlatan za razliku od unaprijed predodredjenih kandidata, I tako idealno predstavlja sistem u kojem se odvija ta cirkuska predstava za naivce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije