Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čović pozvao Hrvate na okupljanje kako ih ne bi preglasavali

'Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definirao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH'
10. kolovoza 2018. u 14:36 8 komentara 502 prikaza
Dragan Čović
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je i čelnik najsnažnije hrvatske stranke u toj zemlji HDZ-a BiH, pozvao je u petak u Širokom Brijegu Hrvate u BiH na okupljanje na sljedećim izborima kako bi onemogućili da im drugi, brojniji narodi biraju predstavnike u vlasti.

Dragan Čović Dragan Čović: 'Kad vide gužve, i Bošnjaci koji dođu u Neum požele da se što prije sagradi Pelješki most'

"Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definirao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH. Zbog toga jedan poziv svima nama koji bi još uvijek drugačije razmišljali o vođenju politika u BiH, prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove", rekao je Čović u Širokom Brijegu gdje je obilježen dan grada.

Široki Brijeg JOZO PAVKOVIĆ Zašto je srpski agresor raketirao Široki Brijeg 
dok je HV oslobađao Knin

Pojasnio je kako je uvjeren da se neće moći nametnuti vlast bez Hrvata ocjenjujući kako je važno da u zajedničkom projektu očuvanja pozicije ovoga naroda budu uključeni branitelji, gospodarstvenici, kulturni djelatnici, predstavnici crkve. Dodao je kako je pred ovom generacijom Hrvata osigurati jednakopravan položaj tog naroda u BiH kako bi 's ponosom govorili da je ovo naša domovina'.

Hrvatski član BiH Predsjedništva ustvrdio je i kako su Hrvati veliki narod bez obzira na malobrojnost u toj zemlji te da su nositelji pozitivnih vrijednosti, napose europskoga puta.

Naslovnica SUTRA U VEČERNJEM Čović: I Bošnjaci kad vide gužve u Neumu požele Pelješki most

Svečanosti u Širokom Brijegu nazočili su i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te Ivan Bosančić gradonačelnik Vinkovaca grada prijatelja, kao i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

>> Pogledajte video - Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
 • sokodnaranče:

  Hrvatski u BiH narod mora proglasit Herceg Bosnu (kao entitet ili drzavu), da nebude ovako tretiran od bošnjaka. Muslimani bi trebali malo pripazit kome prijete ratom. Mogli bi popušit..

 • stormrider:

  HR treba obavezno dati maximum i podrzati Hrvate u BiH, pa to je Hrvatska zemlja!

 • Avatar Mi sami
  Mi sami:

  Čović je jogoslaven po nacionalnosti koji se potpisivao ćirilicom ukratko: hadezeovac.