Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ćorić vjeruje da će Divjak ostati u Vladi

Ćorić je rekao kako je sve što se događa u zadnje vrijeme obilježeno klimatskim promjenama.
14. siječnja 2020. u 18:54 4 komentara 128 prikaza
Tomislav Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je u utorak, 14. siječnja uoči sjednice Vladina užeg kabineta uvjerenje da će većina u Saboru odbiti oporbeni zahtjev za opozivom ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i da će ona ostati u Vladi.

Blaženka Divjak prikupili 31 potpis SDP skupio potpise za opoziv ministrice Divjak

Na pitanje kakvi su odnosi u vladajućoj koaliciji Ćorić je odgovorio da ne zna i ne sudjeluje u tim razgovorima jer na koalicijskim sastancima sudjeluje prije svega vrh stranke.

U vezi nastavka suradnje HDZ-a sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, Ćorić je rekao kako je to pitanje za Predsjedništvo HDZ-a, a on će se o tome, bude li pozvan, izjasniti u okviru stranačkih tijela.

Arsen Bauk TRI PITANJA Bauk: 'Očekujemo da Vlada podrži zahtjev za smjenu Divjak'

Ćorić je rekao kako je sve što se događa u zadnje vrijeme obilježeno klimatskim promjenama.

"Vidjeli ste kakvu je popularnost u zadnjih pola godine opravdano zaslužila ekološka aktivistica Greta Thunberg, vidjeli ste da je i 'green deal' kao ključni dokument funkcioniranja Europske komisije u potpunosti zelen. Isto tako i naše politike gospodarenja otpadom i zaštite prirode i energetska strategija Hrvatske -  sve su išle u tom smjeru", kaže Ćorić.

Europa je lider u borbi protiv klimatskih promjena, nažalost neki drugi igrači na svjetskoj sceni nisu na to spremni. To je izazov, imajući na umu da Europa proizvodi tek oko 10 posto ukupne emisije ugljičnog dioksida na svjetskoj razini.

Davor Bernardić Davor Bernardić: 'Divjak apsolutno treba otići iz Vlade jer se pokazala potpuno nedoraslom situaciji'

Hrvatska predsjedava Vijećem EU-a i  želimo dati primjer ostalima - Europa i Hrvatska kao predsjedateljica, rekao je Ćorić novinarima.

Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • NervozniPoštar:

  Ja vjerujem da će i dio hadezeovaca koji imaju minimum ponosa glasovati protiv ministrice. Možda će ovo biti prekretnica prema ozdravljenju HDZ-a.

 • Avatar VrliNoviSvijet
  VrliNoviSvijet:

  Ovo će biti kulminacija.. HDZ će u Saboru braniti nesposobnu ministricu, koja je pridonijela Kolindinom neuspjehu. Uz to uopće nije u HDZ-u nego dolazi iz koalicijske nazovi stranke. Najzaslužnija za štrajk prosvjetara koji nas je uveseljavao pola jeseni. Dno dna!

 • ivin:

  ministre vjerujete li u anđele...