Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI PITANJA

Bauk: 'Očekujemo da Vlada podrži zahtjev za smjenu Divjak'

Arsen Bauk
Foto: Patrik Maček/ PIXSELL
1/3
08.12.2019.
u 11:00

Na početku kampanje smatrao sam da je Zoran Milanović uvjerljivo najbolji izbor i sve što se nakon toga događalo samo je moje uvjerenje u Milanovićevu pobjedu učvrstilo, rekao je Arsen Bauk

O opozivu Blaženke Divjak i nadolazećim predsjedničkim izborima razgovarali smo s predsjednikom Kluba zastupnika SDP-a Arsenom Baukom.

Nakon niza neuspješnih oporbenih pokušaja za izglasavanje nepovjerenja raznim ministrima u ovoj Vladi, zašto ste sad odlučili pokrenuti proceduru opoziva ministrice obrazovanja Blaženke Divjak?

Prije svega, pozivamo se na članak 115. Ustava koji definira da je svaki ministar osobno odgovoran za stanje u svojem resoru, a ministrica Divjak stanje u svojem resoru nazvala je potpunom blokadom. Imali smo najdulji štrajk u povijesti i za vrijeme štrajka ministrica je optužila predsjednika Vlade da se igra igara moći sa sindikatima. Zato smatramo da je ona ustavno osobno odgovorna, a ako je Vlada odluči braniti od našeg opoziva, to je samo znak da su prihvatili svoju odgovornost za štrajk pa bi bio red da svi oni odu. U našem obrazloženju razloga za opoziv podsjetili smo i na sve izjave ministrice i premijera, ali drugih aktera iz HDZ-a i HNS-a, tako i sindikata, na temelju kojih možemo očekivati da Vlada podrži ovaj naš prijedlog.

Očekujete li da bi ovaj put mogli uspjeti u opozivu ministrice, odnosno da ćete podijeliti HDZ i HNS koji se sukobljavaju od početka štrajka?

Oni su ujedinjeni samim time što su vladajući, prema tome, ova naša inicijativa ih može samo razjediniti jer su već sada ujedinjeni u vladanju. Mislim da imamo jako malo prostora da ih više posvađamo nego što se oni već sami među sobom svađaju, nije nam namjera izazivali raskol među vladajućim partnerima, oni stalno imaju neke turbulencije, pa im mi sad možemo pomoći ili da ih konačno riješe ili da se pozdrave. Čekamo očitovanje Vlade pa ćemo više znati.

Bliže se predsjednički izbori, vi ste podržali Zorana Milanovića. Jeste li zadovoljni kampanjom i kakav rezultat očekujete?

Očekujem prvo mjesto u prvom krugu i da izbori ostanu na tom jednom krugu. Na početku kampanje smatrao sam da je Zoran Milanović uvjerljivo najbolji izbor i sve što se nakon toga događalo samo je moje uvjerenje u Milanovićevu pobjedu učvrstilo.

Komentara 5

Avatar bluffer
bluffer
12:27 08.12.2019.

arsenije&co nemaju drugog posla nego cijeli mandat rusiti vladu,kada vidim lumene ala bauk,maras,doncic,stazic (kapitalac) grbin,ostojic i laznog 100% ratnog vojnog invalida matica zaboravim da sam ikada pozelio baviti se politikom

NA
Natashisca
13:34 08.12.2019.

Ja očekujem da te više neću gledati ni slušati

BO
BoyX
13:16 08.12.2019.

Antihrvat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije