Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ćorić: Skladište u Čerkezovcu neće ugrožavati život nikome u Hrvatskoj ili BiH

Rješenje za odlagalište u Čerkezovcu, ukoliko u tom smjeru budemo išli, a sada je dosta izgledno da će tako biti, bit će odrađeno po najvišim ekološkim standardima, rekao je ministar
01. listopada 2019. u 16:11 2 komentara 155 prikaza
Karlovac: Počeli radovi na gradnji nasipa uz desnu obalu Mrežnice i obalu Korane
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

Na otvorenju gradilišta vrijednog čak 44,4 milijuna kuna na obali rijeka Korane i Mrežnice u Karlovcu gdje će se u iduće dvije godine izgraditi čak šest kilometara nasipa u sklopu sustava obrane od poplave grada Karlovca, ministar Tomislav Ćorić osvrnuo se i na pitanje skladištenje nuklearnog otpada iz nuklearke Krško.

O Ponošu i u sabornici Bulj traži Ćorićevu ostavku: Grmoja je još 1. travnja obavijestio Ministarstvo o spornom pozivu

 - S ljudima u Čerkezovcu ćemo razgovarati. Oni dijele sudbinu svih stanovnika u Hrvatskoj. Rješenje za odlagalište u Čerkezovcu, ukoliko u tom smjeru budemo išli, a sada je dosta izgledno da će tako biti, bit će odrađeno po najvišim ekološkim standardima. Ukoliko se referiramo po niz sličnih rješenja koja postoje širom Europe, ne stoji nikakav, nikakav strah. Što se tiče glasova koji dolaze s druge strane granice, tvrdim da skladište u Čerkezovcu ni na koji način ne ugrožava bilo kakav posao ili život i neće ugrožavati život i posao nikome u Hrvatskoj ili u Bosni i Hercegovini. Svaka zainteresirana strana se u ovaj posao može uključiti onda kada tehničke specifikacije projekta i njegova ekološka komponenta dođu u javnu raspravu.  Tada svatko može reći tšo misli i po tom pitanju pokrenuti bilo kakvu akciju - kazao je ministar Ćorić.

No, dodao je paušalne ocjene i političke manifesti koji dolaze s druge strane  granice i od predstavnika jedinice lokalne samouprave su totalno deplasirane.

neprimjerena komunikacija Fond za zaštitu okoliša: Ponoš dao mandat na raspolaganje

- To je poruka svima. Ukoliko se trebaju informirati neka pitaju, a ne da siju strah među ljudima i na taj način skupljaju jeftine političke bodove - dodao je ministar zaštite okoliša. Iako lokacija još nema Studiju utjecaja na okoliš, ministar dodaje da je Studija važna i da se čekaju njeni rezultati, ali da smatra da bi i Studija trebala pokazati zbog čega je ta lokacija već desetljećima u planovima Hrvatske kao lokacija za skladištenje te vrste otpada.

- U Hrvatskoj imamo institucionalni i otpad iz nuklearke Krško i mi ga moramo skladištiti. Zajednička lokacija sa Slovenijom, poput Vrbina, za nas nije prihvatljivo rješenje - dodao je ministar Ćorić.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • trade_mark:

    ako jedan hrvatski ministar to kaže, onda se nemamo ničega bojati. to mora da je istina, čista, neprikosnovena istina!

  • zip123:

    Ako je tako,zasto si ga nestavis u dvoriste?