Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bulj traži Ćorićevu ostavku: Grmoja je još 1. travnja obavijestio Ministarstvo o spornom pozivu

Insinuacije koje ste naveli, nisu utemeljene, to je sve što ću u ovom trenutku reći na tu temu – samo je kratko rekao ministar Bulju koji drži kako nije dovoljna ostavka direktora Ponoša
26. rujna 2019. u 11:37 4 komentara 444 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić danas nije mogao izbjeći pitanja zastupnika o slučaju Ponoš-Kotarac iz Fonda za zaštitu okoliša ni u Saboru tijekom rasprave o prijedlogu zakona kojim bi se obeštetili radnici trgovačkog društva Plobest koji su bili profesionalno izloženi štetnom djelovanju azbesta. Mostov Miro Bulj pitao ga je hoće li podnijeti ostavku jer nije postupao po pitanju prijetnji direktora spomenutog fonda Dubravka Ponoša prema bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu.

neprimjerena komunikacija Fond za zaštitu okoliša: Ponoš dao mandat na raspolaganje

– Insinuacije koje ste naveli nisu utemeljene, to je sve što ću u ovom trenutku reći na tu temu – samo je kratko rekao ministar Bulju koji drži kako nije dovoljna ostavka direktora Ponoša koji je u međuvremenu ponudio svoj mandat na raspolaganje, već traži i ostavku ministra. Mostovci su podsjetili da je Nikola Grmoja još u travnju pisao ministru o prijetnjama koje su se mogle čuti u audiosnimci koju je sam Ponoš neki dan pustio na svojoj konferenciji za medije, te da još nisu dobili odgovor na zastupničko pitanje, unatoč propisanim rokovima koji su davno istekli.

– Što se tiče vašeg referiranje na moje uplitanje ili neuplitanje u taj slučaj, Grmoja je pismo poslao 1. travnja ove godine, u Ministarstvo zaštite okoliša zaprimljeno je 3. travnja, zatraženo je odmah očitovanje direktora Ponoša, on ga je dostavio 11. travnja i temeljem toga 3. svibnja prijedlog odgovora uputili smo prema Vladi RH, dakle, poduzeli smo sve propisane radnje. Ne bih se više o tome referirao – rekao je Ćorić podsjetivši da traje rasprava o drugoj temi u sabornici.

Sjednica Sabora Grmoja u Saboru: 'Ministar i premijer bili su upoznati s prijetnjama i ništa nisu poduzeli'

Nikola Grmoja zatražio je stanku zbog ovog odgovora ministra kojim je, tvrdi, sad inkriminirao premijera Andreja Plenkovića.

– Ministar je rekao da je 3. svibnja odgovor proslijedio Vladi vezano uz skandal u Fondu, gdje sam ih upozorio na nepravilnosti i prijetnje direktora prema zaposleniku. Ako je istina ovo što ministar kaže, to bi značilo da je premijer zadržao odgovor da se ne bi ugrozila stabilnost koalicije s HNS-om, što pokazuje na koji način funkcionira ova trgovačka većina. Ne znam odakle hrabrost ministru Ćoriću ovako uvaliti premijera, očito je bitnije spasiti vlastitu kožu – naglasio je Grmoja.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • IvoDivo:

    Drug panj ne razmišlja o svojoj ostavci, taj polupismeni krojač gaća bi politizirao. Jadna zemlja koju bi vodili ovakvi maloumni balvani

  • starsandstripes:

    alkar bulj i njegov momak grmoja

  • zekoslav mrkva:

    1 aprila,tko da to shvati ozbiljno