Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOTEGLJENA OLUPINA

Concordia stigla u svoju posljednju luk

Costa Concordia
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
27.07.2014.
u 09:50

U Genovu je stigao i talijanski premijer Matteo Renzi koji se zahvalio svima na velikom pothvatu

Olupina bivšeg kruzera Costa Concordije dotegljena je u luku Voltri u Genovi, gdje je privezana za 18 bita, i gdje će čekati na rezanje. Ulazak bivšeg kruzera u đenovsku luku popraćen je zvukovima sirena. U Genovu je stigao i talijanski premijer Matteo Renzi koji se zahvalio svima na velikom pothvatu.

To je posljednja luka bivšeg kruzera, koji se 13. siječnja 2012. nasukao na otok Giglio, kojom prilikom poginule su 32 osobe. Sa Giglija je Concordia dotegljena u Genovu gdje će biti razrezana. To je bilo jedinstveno na svijetu spašavanje broda od njegova potonuća i stvaranja ekološke katastrofe.

Lučki piloti su se ukrcali na Concordiju. Veliki remorkeri koji su brod olupinu doteglili do Genove bit će zamijenjeni lučkim remorkerima, njih osam će 300-metarski brod opasan sa željeznim sanducima punim zraka, uvesti do posljednje postaje. Na brod je došao i delegirani upravitelj brodara Costa, Michael Thamm, te je u kontrolnoj sali zajedno sa glavnim šefom operacije spašavanja broda (salvage master) Nickom Sloaneom i ostalima koji su upravljali izravnavanjem Concordije, njezinim izvlačenjem iz mora i tegljenjem.

>> Costa Concordia prošla 42 milje. Ne vidi se više s otoka Giglija

>> Kapetan Coste Concordije partija dok je potopljeni kruzer na posljednjoj plovidbi

Komentara 1

EP
epulon
21:16 27.07.2014.

Sa brodom bi trebalo izrezati i onog redikula od kapetana Schettina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije