Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neka institucije...

Čobanković: Možda su crne fondove imali pojedinci

\'19.08.2010., Zagreb - Na Markovom trgu u Banskim dovrima odrzana je redovna sjednica Vlade, prva nakon godisnjeg odmora. Petar Cobankovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunić/Pixsell
15.09.2011.
u 20:16

HDZ se zalaže za čiste račune, tvrdi ministar poljoprivrede koji smatra da je na nadležnim institucijama da istraže o čemu je riječ

Na zatvaranju Sportskih igara mladih sudjelovao je i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, kojeg smo upitali za aktualna događanja u vezi s crnim fondovima HDZ-a.

– Riječ je o neprovjerenim informacijama. Možda su crne fondove imali pojedinci, a ne stranka. Ako novac nije prošao kroz institucije, onda se ne može govoriti o crnim fondovima – rekao je Čobanković.

Čobanković smatra da je na nadležnim institucijama da istraže o čemu je tu riječ. Također tvrdi da se HDZ zalaže za čiste račune.

– Bez obzira na to iz kojih redova i kojeg prezimena bili krivci, bit će procesuirani.

Ministra smo pitali je li jučerašnje DORH-ovo priopćenje o tome kako će se saslušati novinari koji su objavljivali informacije o crnim fondovima politički pritisak.

– Ako nema prepreka da se bilo koga procesuira, onda je logično da se istraži one koji nešto objavljuju što je u tijeku procesuiranja. Treba li sankcionirati one koji su objavili informaciju ili one koji su je proslijedili, neka odluče istražna tijela.

Čobankovića smo upitali i tko će pobijediti na idućim parlamentarnim izborima, a on je kratko odgovorio: HDZ, zna se.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 64

Avatar madcap
madcap
23:03 15.09.2011.

On je mislio da su ti fondovi legalni a ne crni jer novac nije išao kroz institucije. Prema tome, ništa nije znao, odnosno nije znao da je znao ono što ne zna.

MA
markovina
07:12 16.09.2011.

Ne vičite na Čobija. Pa nije sinu dao nego 500.000 €ura državne love. Kakav poštenjačina. A kapitalna ulaganja u kupnju zemljišta, Čobi ??? Vjerujem da će i on u zatvor.

Avatar žič
žič
21:19 16.09.2011.

kaj je i ovaj poljoprivrednik počel laprdati o crnim fondovima,valjda je takav naputak od šefice......sve i svi poricati a blackmarko bu uredil ostalo,a ovoga gore još malo pa buju morali dvojca gurati u auto,nek dopelaju dva japančeka sa tokijske podzemne kaj guraju ljude u vagone da ih više stane,ti bogca taj si bu moral kupit autobus.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije