Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolona sjećanja u Vukovaru

Članovi Stožera neće 18. studenog ulaziti u krug bolnice: Ne želimo im biti blizu

Kolona sjećanja
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
14.11.2014.
u 13:55

U krugu, gdje je održavan i prigodni program, svih ovih godina okupljali su se čelnici države i odatle je kretala Kolona sjećanja kojoj su uvijek na čelu bili barjaktari.

- Prvu Kolonu sjećanja u Vukovaru organizirali su Vukovarci i to bez vladajućih, a sada svi žele svoje mjesto u toj istoj koloni. Pozivam sve da se priključe koloni i ponašaju normalno kao i svi ostali. Nadam se da neće biti nikakvih izgreda, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić.

Najavio je i da članovi Stožera 18. studenoga, kada se održava Kolona sjećanja čiji program svih ovih godina počinje u vukovarskoj bolnici, neće ući u krug bolnice nego će ostati vani. U krugu, gdje je održavan i prigodni program, svih ovih godina okupljali su se čelnici države i odatle je kretala Kolona sjećanja kojoj su uvijek na čelu bili barjaktari.

– Nećemo biti ni blizu kruga bolnice niti igdje blizu njih. Zašto bi ulazili. Ne želimo nigdje blizu da budemo da ne bi došlo do bilo kakvih izgreda jer bi opet mi bili krivi. Maknut ćemo se što dalje od njih. Neka oni uživaju i mole se da im nitko ne smeta. Najviše bi voljeli da pustimo one sve koji stoje u krugu bolnice da idu sami, da nitko ne bude niti blizu njih kako ne bi došlo do ikakvog incidenta, rekao je Josić dodajući da nikoga neće tjerati da stoji bilo gdje nego da svatko odluči za sebe. Pozvao je sve da dopuste Vukovarcima i domoljubima da se poklone žrtvama i prođu dostojanstveno.

- Kolona je uvijek bila jedna i biti će. I 91 godine smo išli u jednoj koloni kada su izvlačili ljude iz nje i ubijali ih. Sad se opet uvjetuje gdje će tko biti. Izgleda da oni u krugu bolnice, koji nikada nisu bili u koloni, osjećaju  veći bol i veće poštovanje od samih stradalnika i preživjelih branitelja, rekao je Josić. 

U proglasu Stožera, koji je ovim povodom i pročitan, osvrnuli su se i na dešavanja od prošle godine za što su rekli da je državni vrh svoje sramno odustajanja od sudjelovanja u koloni sjećanja nazvao incidentom za koji su okrivili druge sa željom da živa žrtva zašuti te da pred kamerama iskažu pijetet po službenoj dužnosti.

– Oni su tada odustali od Kolone sjećanja i vukovarske Hrvatske, navodi se u proglasu i poziva građane da ponesu lampione i krunice i da zajedno u molitvi pokažu duh zajedništva.

Komentara 7

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
19:13 14.11.2014.

Grozni su ovi iz Stožera što ne žele biti u istoj koloni s dilerima dokumenata srpskom ambasadoru i onima koji se žvale s četničkim vojvodom Nikolićem.

VE
verakruz
19:20 14.11.2014.

Ovi na vlasti se mole samo novcu i stranim nalogodavcima. Ja idem sa narodom.

AF
afer
16:19 14.11.2014.

Sad će Kmeri osuti paljbu sa svojim komentarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije