Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljeni rezultati izjašnjavanja

Članovi sindikata Preporod odbili ponudu Vlade

ŽELJKO STIPIĆ
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
05.12.2019.
u 10:48

Preporod je jedini školski sindikat koji je Vladinu ponudu dao na izjašnjavanje

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu ''Preporod'' održao je konferenciju za medije na temu ''Slažu li se prosvjetari s ponudom Vlade RH''. Predsjednik ovog sindikata Željko Stipić predstavio je rezultate izjašnjavanja među zaposlenicima. Vladinu ponudu članovi Preporoda odbili su. Stipić je rekao da oni večeras neće potpisati sporazum.

"Dobro je što ide povišica plaće i nastavnom i nenastavnom osoblju. Dobro je i što je ispravljena i dugogodišnja nepravda prema tajnicima i računovođama", kazao je Stipić. 

"U ovom štrajku nije se pravila razlika tko je u kojem sindikatu, tko je u nastavnom, tko je u nenastavnom. Nije dobro što nije došlo do izjašnjavanja članstva", kazao je Stipić.

"Mi nećemo znati što će se odgađati od 1. lipnja. Mi smo u turbulencijama. Ja se nadam da nećemo izvisiti. Što se tiče toga, zašto izjašnjavanje? Kada nešto javno govorite, onda nemate prava od toga odustati", dodao je.

"Ukupno se izjasnilo 10.667 zaposlenih. Ispostavilo se da su nevažeća 104 listića. Za prihvaćanje Vladine ponude izjasnilo se  4037 zaposlenika odnosno 38,18 posto, a protiv je bilo 6536 ljudi odnosno  61,82 posto", kazao je.

Izjašnjavanje je provedeno u 385 škola u kojima djeluje Sindikat Preporod. Uključeno je bilo i nastavno i nenastavno osoblje.

"Jasno je da ipak većina zaposlenih ovakav aranžman jedne priče ne podržava. Sindikat Preporod neće večeras potpisati taj sporazum", kazao je Stipić.

Video: Prosvjed učitelja i zaposlenih u srednjim i osnovnim školama

Komentara 21

ZO
zoranos
11:14 05.12.2019.

I koja je svrha postojanja ovoga sindikata? On kao takav dakle ne treba potpisati ništa, a sve će i dalje vrijediti. Dakle potpuno nebitna uloga ali se svejedno izdvajaju lijepi novci za predsjednika i što već treba. Mislim da nakon ovoga možemo očekivati nove sindikate kako gljive - dobra plaća, nikakva odgovornost i važnost.

Avatar southman
southman
11:07 05.12.2019.

Znači spremni su potpisati lošiju ponudu ??

KB
koprivnicakrizevci.besplatniog
11:01 05.12.2019.

Mislim da bi trebali dobit 100% na temelju PISA testu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije