Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Cjepka se Kalmetin resor, otoci na proljeće odlaze Pankretiću

Božidar Kalmeta
31.01.2010.
u 18:31

Umjesto Branka Bačića, koji je posljednji otišao iz tog ministarstva, Vlada je državnim tajnikom za more imenovala kapetana Marija Babića, dosadašnjeg ravnatelja Uprave pomorskog prometa.

Osim zbog afera koje se svako malo zakotrljaju iz tvrtki u sklopu njegova resora, ministru Božidaru Kalmeti trenutačno nije nimalo lako upravljati glomaznim Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture jer je ostao bez čak tri državna tajnika.

Umjesto Branka Bačića, koji je posljednji otišao iz tog ministarstva, Vlada je državnim tajnikom za more imenovala kapetana Marija Babića, dosadašnjeg ravnatelja Uprave pomorskog prometa. No, tko će naslijediti Branimira Jerneića, bivšeg državnog tajnika za željeznicu koji je za direktora HŽ Infrastrukture otišao nakon teške željezničke nesreće još ljetos, i Zdravka Livakovića koji je u sjeni afera koje drmaju HAC-om otišao u studenome, još je javnosti nepoznato.

Vlada je odabrala i kandidate za njihove zamjenike, ali još traju sigurnosne provjere koje moraju proći svi državni dužnosnici. Njihova bi imenovanja mogla biti na idućoj sjednici Vlade. I dok se okuplja nova ekipa, govori se i o cjepkanju Kalmetina ministarstva.

Iz Vladina izvora potvrđeno nam je kako bi otoci iz resora mora mogli otići Božidaru Pankretiću u Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva budući da oni i idu u regionalni razvoj. Informacija da bi Kalmeta mogao ostati i bez infrastrukture, čime bi izgubio moć jer bi mu se ministarstvo skroz raskomadalo, demantirane su. Za navedene promjene potrebna je izmjena Zakona o Vladi koje se očekuju na proljeće.

Komentara 15

GA
gala
14:58 01.02.2010.

kalmetino ministarstvo je ogromno i trebaju mu stručni suradnici u koje se može pouzdati. a što se otoka tiče možda bi ih stvarno bilo bolje predati pankertiću.

PR
Protivcenzure
18:55 31.01.2010.

sada će kalmeti ovime smanjiti utjecaj i pričati kako je to borba protiv korupcije. OZBILJNE vlade konstruiraju ministarstva na temelju kriterija npr. učinkovitosti nekakve logičnosti a ne ovo...kada se sanader počeo baviti ovakvim akrobacijama kada je izbjegavao učiniti potrebno i nužno pa je \"kemijao\" nikada se iz toga nije izvukao. isto će se desiti i jaci.

OB
-obrisani-
18:41 31.01.2010.

Jel to znači da će doći do raspodjele u mitu i korupciji? www.crozona.net

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije