Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF WHO-A;

Cjepivo za Covid-19 možda će biti spremno do kraja godine

World Health Organisation (WHO) Executive Board session on the COVID-19 response in Geneva
CHRISTOPHER BLACK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
06.10.2020.
u 19:24

Devet eksperimentalnih cjepiva dio je WHO-ove inicijative Covax u okviru koje se planira raspodijeliti 2 milijarde doza do kraja 2021

Cjepivo za Covid-19 možda će biti spremno do kraja godine, rekao je u utorak direktor Svjetske zdravstvene organizacije, ne navodeći pojedinosti.

Direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus pozvao je na solidarnost i na političko djelovanje svih čelnika kako bi se osigurala ravnopravna raspodjela cjepiva kada ono bude spremno.

>> VIDEO Ivan Đikić: 'Ne smijemo ignorirati virus. Treba povećati broj cijepljenja protiv gripe'

"Trebat će nam cjepivo i postoji mogućnost da ga imamo do kraja godine. Nadamo se", rekao je Tedros na završetku sastanka izvršnog odbora WHO-a posvećenog globalnom odgovoru na pandemiju.

Devet eksperimentalnih cjepiva dio je WHO-ove inicijative Covax u okviru koje se planira raspodijeliti 2 milijarde doza do kraja 2021.

Dosad se 168 zemalja priključilo toj inicijativi, ali Kina, Sjedinjene Države i Rusija nisu među njima. Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa rekla je da je sklona bilateralnim dogovorima radi nabave cjepiva od proizvođača.

"Trebamo jedni druge, trebamo solidarnost i moramo se iz sve snage boriti protiv virusa", rekao je Tedros.

Ključne riječi

Komentara 3

KO
Komentar
19:25 06.10.2020.

Svi hdz/sdp-ovci prvi na cjepljenje!

Avatar Salam_Parizer
Salam_Parizer
20:49 06.10.2020.

šta? meni da ovaj propali komunistički šljam kaže da će imati nekakvo cjepivo spremno!? malo morgen!

DH
dalibor.hren
21:45 06.10.2020.

Švabe napisale: Pelinkovec!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije