Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtve rata

Civilne žrtve ne vjeruju Matićevu zakonu

Predrag Matić
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
13.10.2014.
u 00:01

U taj bi se zakon, navodno, trebalo ugraditi i materijalno obeštećenje za civilne žrtve

U Zajednici udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata skeptični su prema najavama Ministarstva branitelja o donošenju novog Zakona o zaštiti vojnih i civilnih žrtava rata, koji bi svjetlo dana trebao ugledati iduće godine. U taj bi se zakon, navodno, trebalo ugraditi i materijalno obeštećenje za civilne žrtve. Poučeni iskustvom iz proteklih 20 godina, stradalnici strahuju da bi umjesto pravedne nadoknade za izgubljeno dijete, člana obitelji, ruku ili nogu mogli dobiti samo još jedno neispunjeno obećanje.

– Ministar Matić nam je obećao donošenje tog zakona, ali isto nam je obećano i lani, pa smo prevareni – kaže predsjednica zajednice Julijana Rosandić.

>> Matić: Braniteljske zadruge su najljepša braniteljska priča nakon rata

Komentara 9

Avatar MK
MK
10:15 13.10.2014.

Matiću, gdje su "milijarde" koje si obecavao prije objave registra Branitelja? ...Matiću - govorio si da su nakon objave registra Branitelja svi financijski problemi Hrvatske rijeseni!!!

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
06:28 13.10.2014.

Maticevo obecanje uzaludno vjerovanje. Cudno vjerovati komunjarama. Pedesetak godina o njhovim obecanjima I laganja. dosta. Matica.

Avatar tituš
tituš
09:15 13.10.2014.

a tko ovome vjeruje??? PTSP-ovac može svašta reći, pa i učiniti, a vjeruju mu oni koji ga ne poznaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije