Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodjela priznanja

Čitatelji inozemnog izdanja Večernjeg: Perišić najpopularniji sportaš u dijaspori

večernjakova domovnica
07.03.2015.
u 23:45

Ovogodišnja Večernjakova Domovnica održala se pod visokim pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Domovine.

Nogometaš Wolfsburga i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić po izboru čitatelja inozemnog izdanja Večernjeg lista proglašen je najpopularnijim sportašem u dijaspori. Njemu, kao i drugim sportašima, glumcima, pjevačima i zavičajnim klubovima iz dijaspore sinoć je u Kongresnoj dvorani u Bad Homburgu, gradiću pored Frankfurta, uručena Večernjakova domovnica, najveće priznanje u iseljeništvu koje čitatelji inozemnog izdanja Večernjeg lista već desetak godina dodjeljuju najboljim i najpopularnijim Hrvatima koji žive i rade inozemstvu.

Brojni gosti

Večernjakovu domovnicu pomaže i Bad Homburg, čiji je gradonačelnik Michael Korwisi uzvanike pozdravio riječima: “Ponosno smo jer smo vaši prijatelji!”.

Ovogodišnja Domovnica održala se pod visokim pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Domovine.

Na svečanosti u Bad Homburgu sudjelovali su brojni gosti, političari, predstavnici udruga i zajednica iz iseljeništva - Ivo Jelušić, zastupnik u Hrvatskom saboru, Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a, Josip Juratović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, Olga Stoss, dobrotvorka i najzaslužnija osoba za veliko prijateljstvo Dubrovnika i Bad Homburga, Darija Krstičević, predsjednica Ureda za iseljene Hrvate.

Goste je pozdravio Dražen Klarić, direktor izdavaštva u Večernjem listu i Stipe Puđa, urednik inozemnog izdanja. Na svečanosti je bio i Ivan Tolj, predstavnik Styrije u Hrvatskoj.

Foto: Zvonko Bosak

Svečanost je vodila Vlatka Pokos uz asistenciju Silvana Gospodarića, a nastupili su Đani Stipaničev, Tamburaški sastav Alkari iz Zuricha, mezasopranistica Ilijana Korać, pijanistica Stefanija Grbić, violinistica Dora Kamber, flautistica Đive Franetović Kušelj, pjevač Igor Cukrov i kralj dijaspore Mate Bulić.

Svi dobitnici

Domovnice su dobili i nogometaš Bayer Leverkusena Tin Jedvaj, SD Croatia Bietigheim, NK Pajde iz Mohlina u Švicarskoj, pjevač Taz Soldo, glazbenica Kristina Šop. glumica Alessija Lause, glumac Kristian Pandža, pjevačica i glumica Iva Burić Žalac, manekenka Katarina Tutavac, Zavičajni klub Brođana iz Berlina za manifestaciju “Slavonijo u srcu te nosim”, Ričička noć i Hrvatska noć iz Frankfurta.

Posebnu nagradu za doprinos na području kulture i sporta u hrvatskom iseljeništvu dobio je Miroslav Piplica, predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport iz Beča.

>> Večernjakova domovnica za najbolje u dijaspori

>> Večernjakove domovnice otišle popularnim Hrvatima u iseljeništvu

Komentara 2

OD
odisej22
09:14 08.03.2015.

Pa,normalno,u Njemačkoj je najbrojnija ekonomska dijaspora. U Hrvatskoj će ostati branitelji sa visokim mirovinama a vi će te slati doznake za čuvanje domovine.

KR
krenica
10:40 08.03.2015.

Za mlade vrijedne,postene nema ovdje kruha,dok god su na vlasti ovi boljsevici,njihovo sjeme I ljeni uhljebi. Ti isti paraziti posjeduju vile I milijune po Evropskim metropolama a posteni kopaju po kantama za smece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije